HomeGlavne vijestiBorovinić Bojović: Gradski parlament će provjeravati odluke bivše vlasti, oni koji su...

Borovinić Bojović: Gradski parlament će provjeravati odluke bivše vlasti, oni koji su radili u skladu sa zakonom nemaju razloga za brigu!

Gradski parlament biće veoma aktivan u provjeri odluka bivše gradske vlasti, (ne)namjenskog trošenja novca, kao i brojnih drugih sumnji i sjenki koje stoje nad periodom vladavine DPS-a, izjavila je za „Vijesti“ nositeljka liste Za budućnost Podgorice i kandidatkinja za predsjednicu lokalne skupštine Jelena Borovinić Bojović.

Ona je poručila da nemaju razloga za brigu oni koji su radili u skladu sa zakonom.

– Svi koji su radili u skladu sa zakonom nema razloga da brinu. Mi nismo prijeki sud, nego demokratski izabrana gradska vlast, koja će afirmisati integritet i snagu institucija, razvijati otvorenost i posvećenost u skladu sa ustavnim i statutarnim nadležnostima koji štite interes građana i građanki-  saopštila je Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je istakla je da je prethodna gradska vlast karakterisala je raznovrsna zloupotreba javnih funkcija u partijske svrhe, brojni pritisci, politička selekcija pri zapošljavanju, a javnosti su poznati i slučajevi diskriminacije pri donošenju odluka kao i prekrajanja Statuta.

– Mnogo je bilo i primjera jeftinog marketinga kojim su se prikrivali javašluk, nerad, parazitiranje na budžetu. No, zbog toga je u vidu izbornih rezultata napravljen dogovor demokratskih snaga i građanstva, sa ciljem da registrujemo postojeću štetu, krenemo u sanaciju gubitaka, liječenje anomalija, i uspostavljanju efikasnog i otvorenog sistema rada – poručila je ona.

Ocijenila je veoma važnim to što će Skupština Glavnog grada biti rasterećena i oslobođenja partijskog monopola i jednoumlja.

– Prečesto je gradski parlament u Podgorici u minulom periodu bio instrument vladajuće partijske oligarhije. Time su se zadovoljali interesi privilegovane bogataške vrhuške bivšeg režima, od uzurpacije javnog interesa i rječnika do uzurpacije javnog prostora i površina. Otvorenost, pristupačnost, inkluzivnost. To su nove vrijednosti koje će razvijati gradski parlament. Želim da, uz podršku svih kolega, napravim demokratski ambijent za kreiranje zdravih i lijepih gradskih politika – navela je ona.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments