HomeFokusOlivera Injac kandidat za gradonačelnicu Podgorice

Olivera Injac kandidat za gradonačelnicu Podgorice

Rukovodstvo partije biralo je između dva kandidata i to Olivere Injac Andreja Milovića

Potpredsjednica Pokreta Evropa sad Olivera Injac kandidat je za gradonačelnicu Podgorice, odlučilo je Predsjedništvo partije. Rukovodstvo partije, biralo je između dva kandidata i to Olivere Injac i Andreja Milovića.

–Predsjedništvo Pokreta Evropa sad! danas je održalo sjednicu. Predsjedništvo je razmatralo više tačaka dnevnog redu uključujući izvještaj o rezultatu na predsjedničkim izborima i predlog za gradonačelnika Glavnog grada. Na sjednici je jednoglasno usvojen predlog da kandidatkinja za gradonačelnicu Podgorice bude Olivera Injac – saopšteno je iz Pokreta Ervopa sad. 

Olivera Injac u poltičkom životu se pojavila 2020. godine kada je postala član Vlade tadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića i bila ministar odbrane. Ona je Ona je jedini profesor bezbjednosti u Crnoj Gori. Magistrirala je na Fakultetu političkih nauka i doktorirala na temu „Kulturološki aspekt međunarodne bezbjednosti“ 2011. godine.

Sjednici su prisustvovali Milojko Spajić, predsjednik, Olivera Injac, potpredsjednica, članovi Filip IvanovićMaida GorčevićBoris Pejović, Andrej Milović, Vasilije Čarapić, Filip Radulović, Janko Odović, Branko Krvavac, Mirko Đukić, Anđela Jakšić Stojanović Aleksandar Grgurović

Andrej Milović je funkcioner Pokreta Evropa sad, a politički se angažovao nakon osnivanja ove partije, a inače se bavio advokaturom. U Vladi Zdravka Krivokapića bio je generalni direktor Direktorata za blokčejn i kriptovalute pri Ministarstvu finansija i socijalnog staranja. Nakon toga, izabran je za državnog sekretara u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava i člana Tužilačkog savjeta.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments