HomeFokusNepravilnosti: Pokušaj fizičkog napada u Bijelom Polju, prijetnje u Podgorici, pritisci, na...

Nepravilnosti: Pokušaj fizičkog napada u Bijelom Polju, prijetnje u Podgorici, pritisci, na biralištima se imena čitaju naglas…

Posmatrači Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) nadgledaju današnje izbore.

CDT:  Birač pokušao fizički da nasrne na članove biračkog odbora

CDT je od 15 do 17 sati zabilježio još nekoliko nepravilnosti.

Kako navode na biračkom mjestu br. 83 Lozna u Bijelom Polju, nakon poništavanja glasačkog listića zbog javnog glasanja, birač je vrijeđao članove biračkog odbora, i pokušao fizički da nasrne na njih u čemu je spriječen.

„Na biračkom mjestu broj 22-A, OŠ Branko Božović u Podgorici jedan birač je slikao glasački listić nakon glasanja. Ovaj listić nije proglašen nevažećim“, navodi CDT.

CeMI: Prijetnje na birčkom mjestu u Podgorici

Na biračkom mjestu BM 2-A, Blok V – Podgorica, članovima biračkog odbora upućene su direktne prijetnje od strane jednog birača, da će narušiti izborni proces i zatvoriti biračko mjesto, saopšila je PR koordinatorka CeMI-ja Maja Bjelić.

„O upućenim prijetnjama, obaviještena je policija. Shodno članu 71 ZIOPa, predsjednik biračkog odbora, na osnovu prethodne saglasnosti biračkog odbora, može pozvati pripadnika policije na dužnosti na biračko mjesto, ako je na tom biračkom mjestu narušen red i mir. Na jednom biračkom mjestu članovi biračkog odbora naglas su čitali imena glasača i redni broj na biračkom spisku“, navela je Bjelić.

Građani prijavljuju povredu izborne ćutnje i pritisaka na glasače da izađu na glasanje i glasaju pojedine kandidate, kaže CEMI.

Sourceadria
POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments