HomeGlavne vijestiUnutrašnja kontrola počela saslušanja pripadnika PTJ zbog tuče na Žabljaku

Unutrašnja kontrola počela saslušanja pripadnika PTJ zbog tuče na Žabljaku

Pripadnke Protivterorističke jedinice (PTJ), koji su učestvovala u tuči na Žabljaku, u kojoj je povrijeđeno pet osoba juče su počeli da saslušavaju službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova MUP, saznaje CdM. Takođe kako saznaje CdM, juče su pred Unutrašnjom kontrolom saslušani komadant PTJ i jedan službenik PTJ.

Prema saznanjima CdM-a iz MUP-a na Žabljak su upućena trojica iskusnih službenika Unutrašnje kontrole, dvojica iz Podgorice i jedan iz Pljevalja.

Nakon policijskih službenika, Unutrašnja kontrola će započeti sa uzimanjem izjava i od povrijeđenih i od svjedoka.

Svi povrijeđeni i njihove porodice saopštile su medijima da žele da se sve okolnosti događaja ispitaju do kraja i da neće pristati na bilo kakva zataškavanja i kompromise.

O ovom incidentu i navodnom prekoračenju policijskih ovlašćenja crnogorsku javnost su prvi upoznali Aleksandar Saša Zeković, član Građanske inicijative 21. maj, i portal CdM.

Ilustracija (Foto: Twitter Uprave policije)Ilustracija (Foto: Twitter Uprave policije)

Zeković je ranije CdM-u saopštio detalje koje je Uprava policije kasnije potvrdila ali i dodala da su službenici PTJ bili napadnuti od grupe mladića koji su navodno bili pod dejstvom alkohola.

Interesantno je da se Uprava policije prije pisanja CdM nije oglašavala iako je ranije uvijek bila praksa da se odmah objave javna saopštenja o svim događajima, a posebno kada se radi o napadima na policajce.

Uncident se dogodio 11. marta u jednom lokalu na Žabljaku, i tada su medicinsku pomoć zatražili su D.O., S.J., Dr.P., J.B. i Da.P. Pripadnici PTJ su na Žabljaku boravili na skijanju u sklopu redovnih treninga.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments