HomeStavDANILOVIĆ: Tražimo reakciju tužilaštva, dodatne potpise ćemo dostaviti prije roka

DANILOVIĆ: Tražimo reakciju tužilaštva, dodatne potpise ćemo dostaviti prije roka

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, za kojeg je Državna izborna komisija u srijedu utvrdila da nema dovoljno validnih potpisa za kandidaturu na predsjedničkim izborima, saopštio je da će prije roka dostaviti nedostajuće potpise, i zatražio hitnu reakciju tužilaštva na „bijednu prevaru i kriminal u DIK-u“.

„Zamislite bahatost „pojedinaca“, i ubijeđenost da niko i nikad neće saznati, koji su odmah obrisali prvih 77 potpisa podrške za moju kandidaturu – sve najbliži rod i saradnici? Analizom, kojom se neprekidno bavimo od juče, lako zaključujemo da se ne radi ni o kakvom manuelnom postupku, nego o operaciji koja se izvodi kroz algoritamsku formulu instalusanu u „mašini“ koja nepogrešivo ponavlja postupak kroz zadate desetice i gotovo u svakoj stotini birača postupa identično“, tvrdi Danilović.

Prema njegovim riječima, odstupanja su učinjena tamo gdje na jednoj listici nedostaje jedan ili više potpisa, pa se onda zadata formula za toliko prenosi u sljedeći niz.

„Ovim algoritmom naši potpisi su prve 4000 desetkovani. Dugo se bavim politikom ali ovo nikada nisam vidio. Ovo je ozbiljan kriminal i perverzno iživljavanje kojim mora da se bavi DIK ili će cijeli izborni proces biti sramota – i DIK i SDT“, naveo je Danilović.

Kazao je da još jednom javno poziva SDT da reaguje.

„Spremni smo da pokažemo sistem. Nas je jedino spasila upornost ali i propust „operatera“ koji se bavio našim potpisima – mašina nije mogla da ukloni svaki trag sa papira, pa su uklonjeni podaci još uvijek čitljivi, pod određenim uglom, na naizgled bijelom papru. Naše kopije su nam pomogle da otkrijemo bijednu prevaru i kriminal ali se time ne možemo zadovoljiti. Tražimo reakciju Tužilaštva“, kazao je Danilović.

Dodaje da će u pored svega na vrijeme dostaviti sve potrebno i dodatne potpise za kandidaturu „jer su nas građani nagradili“.

Danilović je reagovao i na rezultate ankete koju je objavio metodolog prof. dr Miloš Bešić na Tviteru, po kojoj Ujedinjena Crna Gora ima 0,6 odsto podrške.

„Zna li izvjesni Bešić, žalosni iztraživač javnog mnjenja, nešto o tome kako se „tajno“ i i od koga kradu i brišu potpisi podrške u Državnoj izbornoj komisiji? Šta kažu uporedne analize?
Podržavaju li građani ovaj put u Evropu? Koliko košta jedno istraživanje na ovu temu? Keš ili preko računa?“, zaključio je Danilović.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments