HomeGlavne vijestiKrapović: Nijesmo htjeli da nanesemo štetu Hrvatskoj, željeli smo da pokažemo demokratsku...

Krapović: Nijesmo htjeli da nanesemo štetu Hrvatskoj, željeli smo da pokažemo demokratsku zrelost

"Dosta je bilo priče o rezoluciji, nije bila jedina u Skupštini. Vjerujem da sve što radi većina i Vlada jeste usmjereno na dobrobit i pomirenje unutar crnogorskog društva... Rezolucija nije bila usmjerena na štetu Hrvatskoj, već smo htjeli da pokažemo demokratsku zrelost u smislu pomirenja", poručio je on.

Ministar odbrane Dragan Krapović poručio je kako Crna Gora, usvajajući Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, nije željela da nanese štetu Hrvatskoj.

„Kao izazov vidim maligni uticaj trećih strana. Tu je jasno odakle oni dolaze, prije svega je riječ o Rusiji i njenim interesima“, kazao je on na 2BS forumu u Budvi.

Pozvao je EU i NATO da ostanu prisutni na Zapadnom Balkanu.

„To je jedini odgovor. Ako ostavimo vakum, ispuniće ga treće strane“, dodao je.

Govorio je i o Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu i o odnosima sa Hrvatskom.

„Dosta je bilo priče o rezoluciji, nije bila jedina u Skupštini. Vjerujem da sve što radi većina i Vlada jeste usmjereno na dobrobit i pomirenje unutar crnogorskog društva… Rezolucija nije bila usmjerena na štetu Hrvatskoj, već smo htjeli da pokažemo demokratsku zrelost u smislu pomirenja“, poručio je on.

Rekao je i da otvorena pitanja između dvije države postoje znatno duže u odnosu na promjene 2020. godine u Crnoj Gori.

O tome što u vlasti u Crnoj Gori ima partija sa proruskim i prosrpskim karakteristikama, on je kazao da naša država „nosi svoj dio tereta u NATO i ispunjava obaveze, bez obzira na određene uticaje koji postoje u regionu“.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments