HomeRegion(VIDEO) BiH: Više nastradalih i nestalih u poplavama, srušene kuće, blokirani putevi

(VIDEO) BiH: Više nastradalih i nestalih u poplavama, srušene kuće, blokirani putevi

“Zbog velikih bujica i odrona ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, uz informacije da ima žrtava kao i veliki broj povrijeđenih i nestalih osoba”, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ)

U poplavama, koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu (BiH), ima poginulih, potvrdili su nadležni organi. Padavine u protekla 24 sata prouzrokovale su poplave na području opština Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo. U tim opštinama situacija je alarmantna, poplavljene su kuće, zabilježen je veliki broj odrona, putne, telefonske i internet veze su u prekidu, a obustavljena je i nastava.

“Zbog velikih bujica i odrona ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, uz informacije da ima žrtava kao i veliki broj povrijeđenih i nestalih osoba”, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), prenosi N1.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez potvrdio je da ima žrtava u poplavama u Jablanici i kazao da je helikopter EUFORA već aktivan.

Biće aktivirani i helikopteri Oružanih snaga BiH.

Iz FUCZ su kazali da, prema prvim informacijama koje nijesu potvrđene, u Jablanici ima pet nastradalih.

I premijerka hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marija Buhač potvrdila je da ima ljudskih žrtava.

Iz njene kancelarije apelovali su jutros na građane da ne kreću na put prema Jablanici i Konjicu zbog krajnje kritične situaciju na sjeveru HNŽ-a.

U Kiseljaku, Fojnici i Jablanici nastava je odgođena.

Prema izvještajima sa terena, putne, telefonske i internet veze su u prekidu.

U Drežnici je velika bujica Drežanke srušila par mostova, odnijela 20-ak automobila i za sada nema podataka o ljudskim žrtvama na tom području.

“Najteža situacija, prema saznanjima s terena, je u Jablanici i okolnim mjestima (Buturović Polje, Ostrožac, Čelebići) gdje je došlo do velikog broja klizišta na kuće, odrona na putebima i plavljenja kuća koje se nalaze uz jezero” saopšteno je iz Civilne zaštite.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments