HomeFokusBerane: Nije održana sjednica o skraćenju mandata, predsjednik SO Berane Milun Rmuš...

Berane: Nije održana sjednica o skraćenju mandata, predsjednik SO Berane Milun Rmuš (Demokrate) nije došao

Osim Rmuša, nisu se pojavili ni ostali odbornici Demokrata.

Predsjednik SO Berane Milun Rmuš (Demokrate) se nije pojavio

Predsjednik SO Berane Milun Rmuš (Demokrate), koji je sazvao današnju sjednicu, nije se pojavio navodno iz zdravstvenih razloga, tako da sjednica nije održana. On do jutros nije najavio odsustvo, a u sali SO bilo je dovoljno odbornika da se skrati mandat. Rmuš je jutros u 9.39 uputio mejl Skupštini Opštine da je primljen na interno odjeljenje.

Osim Rmuša, nisu se pojavili ni ostali odbornici Demokrata.

 (Foto: TVCG)

Portal RTCG je sinoć imao informaciju da će biti kvoruma i dovoljno glasova za skraćenje mandata SO. Odbornike i novinare, koji su se okupili po pozivu Rmuša i preporuci Vlade, jutros je sačekala informacija da se predsjednik SO neće pojaviti, a Skupština nema potpredsjednika.

Igor Babić iz Pokreta Evropa sad kazao je da Berane već neko vrijeme nema gradonačelnika i vlast ne funkcioniše.

„Svi znamo razloge zbog čega. Mi iz Evrope sad smo bili konstruktivni i do zadnjeg smo davali šansu dogovoru, do kojeg nije došlo. Bili smo stava da treba skratiti mandat skupštini, po preporukama Vlade, ali ni tu nema konsenzusa svih odbornika“, istakao je on.

U čitavoj ovoj priči trudili su se, kako kaže. da budu korektan partner.

„Ali niti smo učestvovali u rušenju vlasti, niti ćemo da učestvujemo dalje u ovoj farsi, da se ne bi pogrešno manipulisalo našim glasovima kako se to već radi kod onih struktura koji se bave politikanstvom a ne politikom na korist građana“, istakao je on.

Milosava Paunović iz SNP-a kaže da se desila se jedna specifična situacija, da je predsjednik Skupštine zaista primljen na interno odjeljenje KBC Berane.

„Nama je jako žao zbog toga, međutim, moram da kažem da ga donekle razumijemo. Pored ovolikog pritiska koji vrše njegovi partijski drugovi na njega, nije ni čudo što se čovjek razbolio. Smatram da je bilo načina i bilo vremena da se ova situacija riješi. Ako im je zaista stalo do interesa građana, kao što tvrde da im je stalo, a sada pričaju o uvođenju prinudne uprave u Beranama, mislim da su to trebali odavno da urade“, istakla je Paunović.

Ona smatra da je  bilo i razloga i načina da se ova politička kriza riješi, ne sada i ne na ovaj način.

„Došlo je do ovoga i, prosto rečeno, nije ni čudo. Jasno je da ovdje nisu u pitanju interesi grada, ni ukupni ni opšti, već politička trgovina. Pritisci dolaze od neostvarenih ambicija koje nisu uspjele u Beranama, i nažalost, vidimo posledice. Prosto ne znam šta da kažem, nadam se da će vlada što hitnije reagovati. Opet ponavljam, bilo je vremena i bilo je načina. Nemamo predsjednika već šest mjeseci, nemamo potpredsjednika, funkcionisanje je loše, blokirani smo. Kada kažem „smo“, mislim na lokalnu upravu u Beranama. Sa svih strana, ova situacija je zaista nedopustiva“, navela je Paunović.

Smatra da su krivi ljudi na državnom nivou koji zagovaraju ovakvo stanje.

„I pozivam ih da se dozovu pameti, da konačno počnu misliti o Beranama, a ne o svojim političkim interesima. Zaista smatram da ovdje nema mjesta političkoj koristi i ne vidim kako će bilo koji politički subjekt izvući korist iz ove situacije“, istakla je ona.

Očekujem da, glavni akteri, kako kaže, preuzmu stvari u svoje ruke.

„Ako je situacija došla dotle, kada Skupština već neće, a imali smo bježanje odbornika do sada, a sada i ovu situaciju, nažalost, da će riješiti ovo stanje“, kaže Paunovićeva i navodi da rješenje vidi u uvođenju prinudne uprave.

Miro Nedić iz DPS-a kaže da kao ljekar neće da ulazi u motive i šta se desilo.

„Ali vidite, mlad čovjek nije mogao da izdrži pritisak svojih partijskih kolega koji su otišli u Podgoricu i evo, vidite šta se dešava. Mi kao ozbiljan politički subjekt odavno ukazujemo na neke stvari koje je ova grbava vlast napravila, i vidite šta se dešava u Beranama. Ovo je njihov odnos prema našem gradu, prema zaposlenima u opštini i prema svim objektima u Beranama kojima upravljaju. Demokratska stranka je glavni krivac za sva ova dešavanja. Evo vidite šta su uradili sa svojim čovjekom“, istakao je Nedić.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments