HomeFokusSujkoviću za ubistvo nožem 14 godina robije

Sujkoviću za ubistvo nožem 14 godina robije

Sujković je kriv što je u Budimlji kod Berana nožem više puta u predjelu grudi i stomaka ubo Njegoša Milanovića i nanio mu teške tjelesne povrede, od kojih je kasnije nastupila smrt

Beranac Davor Sujković osuđen je na 14 godina i osam mjeseci zatvora zbog ubistva Njegoša Milanovića (40) i nanošenja lake tjelesne povrede Danilu Baboviću.

– Sujković je kriv što je u Budimlji kod Berana, sposoban da shvati značaj svoga djela, nožem više puta u predjelu grudi i stomaka ubo Njegoša Milanovića i nanio mu teške tjelesne povrede, od kojih je kasnije nastupila smrt. Istog dana, na istom mjestu, lakše je povrijedio Danila Babovića, udarajući ga sječivom noža po podlaktici. Za ubistvo je dobio 14 godina, a za nanošenje lakih tjelesnih povreda deset mjeseci. Sud je odlučio da mu izrekne jedinstvenu kaznu u trajanju od 14 godina i osam mjeseci i da mu produži pritvor – obrazložio je presudu sudija Ivan Adamović, predsjednik tročlanog vijeća bjelopoljskog Višeg suda.

On je dodao da je tokom postupka utvrđen uzrok smrti kod pokojnog Milanovića i da je smrt nastupila zbog povreda nanijetih nožem.

– Svim izvedenim dokazima tokom suđenja utvrđeno je da je to uradio Sujković. Opredjeljujući je bio iskaz rođenog brata pokojnika, koji je kazao da mu je on nakon rana koje je zadobio kazao da je to uradio Sujković. Takođe, nije prihvaćena teza odbrane okrivljenog da se svega djelimično sjeća, jer je nakon kritičnog događaja otišao u stovarište i sakrio nož kojim je izvršeno krivično djelo. Ostalo je nejasno kako niko od saslušanih svjedoka ništa nije vidio – istakao je sudija Adamović.

Sujković je tokom suđenja saopštio da nije kriv jer se ničega ne sjeća, odnosno kazao je da se ne sjeća onoga što mu je optužnicom stavljeno na teret.

– Ne sjećam se ničega od udaraca koje sam zadobio. Naime, udario me je sada pokojni Njegoš Milanović pesnicom dvaput u glavu. Ne sjećam se ni kako sam se obreo na putu. Popio sam inače petnaest malih piva i bio sam pripit – kazao je Sujković, dodajući da nikad s pokojnim Milanovićem nije imao sukob i da nikad prije incidenta nijesu ni riječ progovorili.

Prema optužnici, Sujković je 15. decembra prošle godine oko 20.15 sati u mjestu Budimlja kod Berana lišio života sugrađanina Njegoša Milanovića. Kako se navodi, nožem čija je oštrica dužine od oko devet centimetara više puta ga je udario u predjelu grudnog koša i trbuha i tom prilikom nanio mu tešku tjelesnu povredu opasnu po život i lake tjelesne povrede, čime je izvršio krivično djelo ubistvo. Dalje se u optužnici navodi da je istog dana, na istom mjestu, lako tjelesno povrijedio Danila Babovića, koji je imao namjeru da mu istrgne nož iz ruke. Tom prilikom mu je nanio povredu u vidu posjekotine, čime je izvršio krivično djelo nanošenje lakih tjelesnih povreda.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments