HomePolitikaNIK ĐELJOŠAJ: Građani da prijave svaku trgovinu koja ne poštuje akciju "Limitirane...

NIK ĐELJOŠAJ: Građani da prijave svaku trgovinu koja ne poštuje akciju „Limitirane cijene“

"Mislim da su trgovine imale dosta vremena da se pripreme. Pripremljen je novi logo koji će pomoći da građani budu obaviješteni o namirnicama koje su na sniženju. U pripremi su i flajeri koji će biti distribuirani do svih domaćinstava u Crnoj Gori. Sve procedure su završene", istakao je Đeljođaj, koji je najavio i promociju ove akcije SMS porukama.

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj kazao je na pres konferenciji da akcija ograničenja marži počinje sjutra, i trajaće do 31. januara naredne godine.

„Mislim da su trgovine imale dosta vremena da se pripreme. Pripremljen je novi logo koji će pomoći da građani budu obaviješteni o namirnicama koje su na sniženju. U pripremi su i flajeri koji će biti distribuirani do svih domaćinstava u Crnoj Gori. Sve procedure su završene“, istakao je Đeljođaj, koji je najavio i promociju ove akcije SMS porukama.

Pozvao je građane da prijave bilo koju trgovinu koja je u obavezi, a ne poštuje akciju.

„Naši građani biće u prilici da kupuju 1. 000 artikala sa limitiranim cijenama“, istakao je Đeljošaj, i pozvao medije da ovu akciju medijski isprate.

Vlada je utvrdila predlog zakona o potrošačkim kreditma kojim će biti ukinute naknade za obradu i prijevremenu otplatu stambenih kredita, a biće uvedena i najviša dozvoljena efektivna kamatna stopa na potrošačke kredite.

U potrošačke kredite računaju se – stambeni krediti, gotovinski nenamjenski krediti, gotovinski krediti za penzionere, hipotekarni krediti, krediti za rekonstrukciju i adaptaciju, krediti za refinansiranje, krediti za kupovinu motornog vozila i krediti za obrazovanje.

Đeljošaj je kazao da je Zakon potošačkim kreditima u potpunosti usklađen sa evropskim partnerima, i da je usklađen i sa Savjetom Centralne Banke.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments