HomePolitikaŽivković: DPS je spremna da preuzme odgovornost i da ponudi najbolje ljude,...

Živković: DPS je spremna da preuzme odgovornost i da ponudi najbolje ljude, ozbiljne i kompetentne

„Jasno je da vlast urušava finansijski sistem da bi što duže zadržala svoje pozicije, i zato je krajnji trenutak da se to zaustavi“, zaključio je Živković. 

Predsjednik DPS-a pozvao birače da na predstojećim lokalnim izborima kazne aktuelnu vlast

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković je kazao da su predstojeći lokalni izbori, posebno podgorički, strateški važni i kako oni treba da pošalju poruku trenutnoj vlasti da građani kao nosioci suvereniteta u našoj državi, ne dozvoljavaju da se više iko poigrava sa Crnom Gorom. 

„Istraživanja pokazuju da sve više ljudi shvata koliko je opasno ono što nam se servira kao politika trenutne vlade. Demokratska partija socijalista je spremna da preuzme odgovornost i da ponudi najbolje ljude, ozbiljne i kompetentne, da preuzmu političku odgovornost“, poručio je Živkovićintervjuu za beogradski portal „Simptom“.

On je istakao da su Crna Gora i njeni građani četiri godine žrtve „kabadahijskog i revanšističkog vođenja države u kojoj se ne poštuju Ustav, zakon i procedure već se zakonski akti prilagođavaju potrebama vlastodržaca“. 

„To je glavna karakteristika vlasti koja od 2020. troši vrijeme građana, koja ne posjeduje plan za razvoj države i unaprjeđenje života građana, već kao svoj jedini cilj ima da za kratko vrijeme izvuče što veću korist za sebe i svoje nalogodavce, prije svega materijalnu, ali naravno i političku. Namjerno kažem, “kratko vrijeme” jer je svima ovima na vlasti jasno “da sve ljude ne možete lagati sve vrijeme”“, kazao je Živković. 

Dodaje kako stranke parlamentarne većine trenutno svoju vlast baziraju na manipulacijama i obmanama.

„Jasno je da je takva strategija ograničenog dometa, i da će se u istoriji učiti, a već se skupilo dosta materijala, kako je jedna kontrarevolucija dirigovana iz stranih centara, izbacila na površinu ljude koji su mislili da mogu svoju vlast graditi na varanju građana Crne Gore. A ne mogu. I zato sam uvjeren da će građani takvu vlast kazniti, a to imaju prilike već da urade na lokalnim izborima koji slijede“, poručio je Živković.

Smatra kako Crnu Goru čeka veoma izazovna jesen.

„Jasno je da vlast urušava finansijski sistem da bi što duže zadržala svoje pozicije, i zato je krajnji trenutak da se to zaustavi“, zaključio je Živković. 

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments