HomeDrustvoUprava za gazdovanje šumama i lovištima: Pojedinci žele da pokušaju da oblate...

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima: Pojedinci žele da pokušaju da oblate Upravu

"Neki sa 0,17 radnika žele da dobiju kubike i kubike državnih šuma, samo zato što ih mogu platiti, al ono što je sigurno ne mogu ih preraditi, a mora se privjeriti kako firme zaduže, uvedu u stečaj a onda osnivaju nove na povezana lica. Posebno je zanimljiv „brižni“ autor teksta koji nesebično godinama unazad podržava ove ljude, koji žele i nastoje da devastiraju Prokletije, zajedno sa korumpiranim šumarskim inspektorom".

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima reagovala je na tekst objavljen na Portalu RTCG, pod naslovom „Novi zakon stupio na snagu, stari tender podigao buru“.

Reagovanje prenosimo integralno.

„Uprava za gazdovanje šumama i lovištima već se obraćala javnosti saopštenjem povodom „bura malih drvoprerađivača“, koji su kroz medijske tekstove pokušali da izvrše pritisak na rad tenderske komisije, zbog čega nemamo namjeru da trošimo dodatno vrijeme i riječi na uspješno završen proces otvaranja ponuda za Javni poziv 1.

Podsjećamo, da bi laičkoj javnosti bilo jasno, a istovremeno da bismo osvježili pamćenje drvoprerađivača da su 2021. godine višemjesečni protesti drvoprerađivača organizovani kako se ne bi uvodio bodovni sistem koji sad odjednom traže.

Javnim pozivom 1 i njegovima uslovima Uprava želi da pomogne i razvoju drvoprerade, jer je cilj nadamo se našoj državi da se stimuliše zapošljavanje radnika i da se privreda razvija, a ne da država svoj najvrijedniji resurs troši na one koji rade pod “tendama” sa po jednim zaposlenim, to jest isključivo preprodaju drvne sortimente. Neki sa 0,17 radnika žele da dobiju kubike i kubike državnih šuma, samo zato što ih mogu platiti, al ono što je sigurno ne mogu ih preraditi, a mora se privjeriti kako firme zaduže, uvedu u stečaj a onda osnivaju nove na povezana lica. Posebno je zanimljiv „brižni“ autor teksta koji nesebično godinama unazad podržava ove ljude, koji žele i nastoje da devastiraju Prokletije, zajedno sa korumpiranim šumarskim inspektorom.

Ranije se dešavalo da „mali drvoprerađivači“ uzimaju odjeljenja, koja nisu u mogućnosti da prerade i onda ih preprodaju upravo onima koji imaju kapacitete da uzmu odjeljenja i u predviđenim rokovima izvrše sve radove. Poznati su nam svi dosadašnji mehanizmi istih na koji način su dolazili do profita, a na uštrb crnogorskih šuma, sa po jednim zaposlenim.

Zato nas i ne iznenađuje što nisu navikli na, do sada, najtransparentniji tender, gdje se nije odala nijedna informacija o otkupu dokumentacije i to ih boli i to dobro znaju, ali onda nalaze određene pojedince koji žele da pokušaju da oblate Upravu, koja ima jedne od najboljih rezultata trenutno u Crnoj Gori. Poručujemo im da i dalje mogu da pokušavaju, ali ako žele da ćutimo, ćutati sigurno nećemo“.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments