HomeStavMedojević: PROSVETARI IZIGRANI OD SPAJIĆA I NESPOSOBNOG RUKOVODSTVA SINDIKATA

Medojević: PROSVETARI IZIGRANI OD SPAJIĆA I NESPOSOBNOG RUKOVODSTVA SINDIKATA

Sad neka organizuju štrajk, kad je školska godina završena. Tako prođe svako ko povjeruje na riječ Spajiću.“ – zaključuje Nebojša Medojević.

Danas je 30.07. Ostao je još samo jedan dan da Spajić ispuni svoje pismeno obećanje dato prosvetarima da ce im “plate od jula biti vece 10% neto”.

“Mislim da smo došli do rešenja koje je održivo i dobro za sve. To podrazumeva zakonsko, sistemsko rešenje”, rekao je Spajić nakon sastanka u Sindikatu prosvete, prenose Vijesti. On je naveo da su prosvetari prihvatili rešenje po kojem će do 1. jula povećanje iznositi 10 odsto.”

Spajić nije održao obećanje. Spajić je slagao. To više nije nikakva vijest. To je, naprosto karakter Premijera. Jednostavno, glasovima građana dobili smo lažljivu i prevarantsku Vladu. Srećno bilo!!!

Politika se, kao ljudska djelatnost, zasniva na povjerenju. U ideju, program stranke, u lidere, u Vladu, u Parlament. Parlamentarne stranke traže glas od birača, koji treba da vjeruju da ce im te stranke  sjutra kada osvoje vlast, isporuciti predizborna obećanja. Građani treba da vjeruju da će institucije države postupati po Ustavu i zakonu, nepristrasno i nezavisno, bez diskriminacije. Povjerenje i odgovornost su suštinske vrijednosti parlamentarne demokratije. 

Ako imate lažljivu i prevarantsku Vladu i Premijera, onda nemate parlamentarnu demokratiju vec ohlokratiju-vladavinu ološi i rulje koja vlada vođena ličnim interesima i brzim bogaćenjem kroz korupciju.

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević, rekao je da je premijer Milojko Spajić prevario prosvjetne radnike, jer im je umjesto povećanja zarada praktično ukinuo Granski kolektivni Ugovor i kroz Zakon o zaradama, te ih ostavio bez mnogih benefita koje su tokom svoje sindikalne borbe izborili.

Nazalost, ooet #Medojesveupravu

„Pregovarači u ime Sindikata su pokazali nevjerovatan stepen naivnosti i prekinuli štrajk prosvjetara, vjerujući na riječ Spajiću, čija riječ nema nikakvu težinu, niti vrijednost.“ – kazao je lider PZP-a.

Podsjetio je i da je upozoravao pregovarače Sindikata da su prekinuli štrajk, a da im nijedan od zahtjeva nije ispunjen i da će ih u junu Spajić prevariti i neće ispuniti svoja obećanja o povećanju zarada.

„Obećanja nista ne koštaju. Samo, ako ima budala koja će da se oslone na koru od banane, kakva je riječ Spajića.

Sad neka organizuju štrajk, kad je školska godina završena. Tako prođe svako ko povjeruje na riječ Spajiću.“ – zaključuje Nebojša Medojević.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments