HomeStavDobričanin: Izmišljaju se ministarstva kako bi se namirila politička nezasitost Bošnjačke stranke

Dobričanin: Izmišljaju se ministarstva kako bi se namirila politička nezasitost Bošnjačke stranke

Da je to ustupak/nagrada prema bošnjačkom narodu pozdravili bismo, ali ovo je nagrada neprincipijelnoj politici koja pati za bivšim vremenima, a po onoj narodnoj - namiguje na sve četiri strane‼️

Da je to ustupak/nagrada prema bošnjačkom narodu pozdravili bismo, ali ovo je nagrada neprincipijelnoj politici koja pati za bivšim vremenima, a po onoj narodnoj – namiguje na sve četiri strane‼️

Verujem da sam dužan javnosti jedan kratak osvrt na ovu očekivanu ali i neočekivanu rekonstrukciju u Vladi. Ujedinjena Crna Gora se od dana izbora , održanih prošle godine, pa i na svoju štetu, borila da dobijemo stabilnu, pobedničku većinu i svojom principijelnošću, ubeđen sam, da smo tome i doprineli.
Razumemo mi politiku, nema ljutnje jer nije obavezno da kad pobedi vaša politička namera i uspe vaš plan , obavezno budete i lično nagrađeni za taj uspeh. Kad se tako dogodi to nije politika , nego trgovina, a mi na nju nismo nikad pristajali.
Ovom rekonstrukcijom, više od 50 poslaničkih glasova podrške u Parlamentu, ali nismo sigurni da su se obezbedili uslovi za stabilniju i tvrđu podršku od one koju smo mi, ne tako davno predlagali. Ujedinjenja nema ništa protiv nijedne nacionalne stranke, manjinskih naroda, ali pod uslovom da više brinu o narodu koji predstavljaju nego o politici navodno građanskih partija, koje su izrabljivale Crnu Goru i držali je u pokornosti decenijama.
Otvoreno saopštavam da Bošnjačka stranka ničim nije zaslužila ovoliko ministarskih mesta u Vladi koju su trebali da tvore pobednici sa prošlih izbora.
Da je to ustupak/nagrada prema bošnjačkom narodu pozdravili bismo, ali ovo je nagrada neprincipijelnoj politici koja pati za bivšim vremenima , a po onoj narodnoj – namiguje na sve četiri strane. Izmišljaju se ministarstva kako bi se namirila politička nezasitost Bošnjačke stranke i kako bi nastavili sve ono što si radili decenijama zajedno sa DPS-om i zbog čega smo ih pobedili 30. avgusta. Neprimereno je da kao građani plaćamo Ministarstvo za saradnju sa NVO, Ministarstvo za rudarstvo, naftu i gas, raščerupano Ministarstvo pomorstva kad imamo samo pet ili šest trajekta koji plove. Ovo je dokaz da se rekonstrukcija pravila po kubikaži političke zadnjice Bošnjačke stranke, a ne po principima savremenih političkih trendova.

Očigledno je da jedan glas za Bošnjačku stranku vredi više nego duplo u odnosu na glas koji dobije koalicija srpskih stranaka. Ipak, nije to naša briga, nego kolega iz koalicije ZBCG, koje su to prihvatile. Kad je već tako neka je sa srećom! Ali sam prilično siguran da će ova Vlada zbog neprincipijelnosti biti slabija i nestabilnija u odnosu na onu koju je trebalo formirati od pravih pobednika izbora i bez pridruživanja onih koji će iz ove Vlade priželjkivati povratak DPS-a i Mila Đukanovića.
Naše je da na ovo ukažemo, bez imalo gorčine, a posao Vlade i premijera je da sprovedu obećanja. Neće to biti lako jer snagu većini ne daje broj ministara nego složnost politika

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments