HomeStavDanilović: Dobrovoljno su svi pristali na ovakav odnos snaga pa neka bude...

Danilović: Dobrovoljno su svi pristali na ovakav odnos snaga pa neka bude srećno i berićetno

"Sve što su u deliričnom stanju rekli za BS  suva je istina, ali potpisujem da sve što budu iz BS odgovarali DPS-u narednih dana biće za čitanke. Niko nikoga ne nagrdi kao svoj svoga".

Dobrovoljno su svi pristali na ovakav odnos snaga pa neka bude srećno i berićetno

Trebalo mi je ukupno 20 sati razgovaranja, u nekih desetak dana,  sa tadašnjim mandatarom Spajićem da objasnim koliko je važno da ne pravi tijesnu većinu od 43 ili 41 u kojoj bi bila i Ujedinjena Crna Gora. Njemu nije bilo jasno zašto toliko insistiram da uputi javnu ponudu tadašnjoj koaliciji ZBCG; 

„što se ti boriš za njih kad oni vas ne pominju“ bio je jedan od odgovora koje sam dobijao i porukama.

„Ne borim se za njih nego za pošten odnos prema onima koji su glasali. Bila bi prevara da ubaciš Bošnjačku Stranku koja je odanija Milu od mnogih u DPS-u, a da DF sa 13 mandata ostaviš vani“ – bio je to jedan od mojih odgovora u našim dijalozima.“

Završilo se manjinskom podrškom bivšeg DF Spajićevoj Vladi i za uzvrat Andrijim mjestom predsjednika Skupštine. Pozdravili smo to. Nijednom i ništa nismo tražili za uzvrat. Nije praktično i politički  pametno ali je ponosno i čisto kao sunce.

Današnjom rekonstrukcijom NSD, DNP i Bošnjačka stranka i zvanično su dio Vlade. 

Na svu sreću, to ko je u Vladi a ko nije, ko je dobio koliko i kakvih ministarstava nije više ni moja ni naša briga.

Dobrovoljno su svi pristali na ovakav odnos snaga pa neka bude srećno i berićetno.

Danas me prijatelj pitao je li mi sad žao što prošle godine nijesmo gledali samo naš interes? Nije, odgovorih. Nije jer bi ta Vlada brzo pala ili bi je branio DPS. Da je Ujedinjena ušla u Vladu sa Bošnjačkom i dvije albanske  stranke postali bismo veliki izdajnici! Bolje i pametnije ovako; danas su svi bili patriote.

I ne bih, za sad, više i dublje analizirao jer treba pustiti da koji dan odstoje i Vlada i vatreni govori DPS-a.  Ne sjećam se da je iko za dvadeset godina izlio toliko otrova i fašizma koliko gospođa Vuković – Kuč i poslanik Huter. Taj patetični primitivizam, taj lelek i kuknjava, taj zabalušani strah za vlastitu zadnjicu  pomalo opravdavaju rekonstrukciju, pa i ovakvu. Sve što su u deliričnom stanju rekli za BS  suva je istina, ali potpisujem da sve što budu iz BS odgovarali DPS-u narednih dana biće za čitanke. Niko nikoga ne nagrdi kao svoj svoga.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments