HomeSvijetAUSTRIJSKI MEDIJI: Četrnaestogodišnjakinja iz Crne Gore planirala teroristički napad u Gracu

AUSTRIJSKI MEDIJI: Četrnaestogodišnjakinja iz Crne Gore planirala teroristički napad u Gracu

"Četrnaestogodišnjakinja, koja je crnogorska državljanka, sada je u pritvoru", navodi se u tekstu i dodaje da je ona prije nekoliko dana napunila 14 godina i stoga krivično odgovorna.

U Austriji je uhapšena četrnaestogodišnjakinja iz Crne Gore koja je, prema pisanju austrijskog medija Klajne cajtung, planirala teroristički napad na Jakominiplac u Gracu, a istražitelji iz Štajerske državne kancelarije za državnu bezbjednost i borbu protiv ekstremizma su to uspjeli da spriječe.

Prilikom pretresa kuće, kako piše Klajne cajtung (Kleine Zeitung), istražitelji su zaplijenili sjekiru i nož.

„Četrnaestogodišnjakinja, koja je crnogorska državljanka, sada je u pritvoru“, navodi se u tekstu i dodaje da je ona prije nekoliko dana napunila 14 godina i stoga krivično odgovorna.

Informacija o planiranom napadu došla je od jednog evropskog bezbjednosnog organa. Na taj način su lokalni istražitelji iz Štajerske državne kancelarije za državnu bezbjednost i borbu protiv ekstremizma (LSE) ušli u trag prvobitno nepoznatim osobama.

Policajci su obezbijedili razgovor u kojem je mlada djevojka iz Graca navodno prijavila planirani teroristički napad na Jakominiplac u Gracu. 

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments