HomeDrustvoSavjetnici i sekretari bi u Savjet ASK-a

Savjetnici i sekretari bi u Savjet ASK-a

Na konkurs za člana Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) javilo se devet kandidata i to Dragana Šuković, Veselin Vujanović, Miodrag Martinović, Ljubiša Konatar, Mehmedin Tahirović, Slavica Mirković, Mladen Tomović, Kalina Adrović Vulić i Milica Milutinović.

Komisija za sprovođenje izbora uskoro će utvrditi listu kandidata koji ispunjavaju uslove, nakon čega će biti sproveden intervjui

Na konkurs za člana Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) javilo se devet kandidata i to Dragana Šuković, Veselin Vujanović, Miodrag Martinović, Ljubiša Konatar, Mehmedin Tahirović, Slavica Mirković, Mladen Tomović, Kalina Adrović Vulić i Milica Milutinović.

Komisija za sprovođenje izbora članova Savjeta uskoro će utvrditi listu kandidata koji ispunjavaju uslove, nakon čega će biti sproveden intervju.

Tomović je advokat, a nekada je bio načelnik u Agenciji, pomoćnik direktora, koordinator Sektora za prevenciju korupcije, integriteti lobiranje. U njegovoj javno dostupnoj biografiji stoji i da je bio koordinator Uprave za antikorupcijsku inicijativu, član Radne grupe za pripremu pregovora za ulazak Crne Gore u Evropsku uniju za poglavlje 23, rukovodilac Sekretarijata Nacionalne komisije za monitoring sprovođenja Strategije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala…

Konatar je, prema dostupnim podacima, dugo radio u Upravi policije (od 1996. do 2010. godine). Od 2021. godine bio je na čelu Direktora direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje u Ministarstvu urbanizma, a za državnog sekretara imenovala ga je Vlada Milojka Spajića u novembru prošle godine. Razriješen je na lični zahtjev u januaru ove godine.

Dragana Šuković bila je načelnica Odsjeka za provjeru prihoda i imovinu u Agenciji za sprečavanje korupcije, a prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, zaposlena je u Komisiji za antidoping.

Slavica Mirković sekretarka Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u Sekretarijatu Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Veselin Vujanović dugogodišnji je sindikalni aktivista i nekadašnji generalni sekretar Saveza sidnikata Crne Gore. Zaposlen je u Fondu rada.

Miodrag Martinović nekadašnji je direktor Poreske policije, a prema podacima redakcije, trenutno je zaposlen u kotorskoj filijali Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje Crne Gore (Fond PIO).

Kalina Adrović Vulić dugo godina je bila zaposlena u Željezničkom prevozu Crne Gore, dok se kao posljednje radno mjesto Milice Milutinović pominje kabinet ministra bez portfelja Zorana Miljanića u 43. Vladi.

Tahirović je pukovnik u penziji, koji je obnašao više funkcija u Ministarstvu odbrane. Predavač je na Univerzitetu Donja Gorica, a slovi za dugogodišnjeg aktivistu Demokratske partije socijalista.

„Komisija…sačinjava listu od pet kandidata za izbor članova Savjeta, sa obrazloženjem. Komisija sačinjava listu iz stava 4 ovog člana, većinom od najmanje četiri glasa, u roku od 60 dana od dana isteka roka za prijavljivanje na konkurs. Komisija dostavlja listu kandidata iz stava 4 ovog člana nadležnom odboru, radi predlaganja Skupštini“, precizirano je u Zakonu o sprečavanju korupcije. Ukoliko nadležni odbor – Odbor za antikorupciju ne predloži Skupštini listu kandidata, postupak za izbor članova Savjeta se ponavlja.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments