HomeFokusBeranac sa maskom na licu i gasnim pištoljem upao u kladionicu

Beranac sa maskom na licu i gasnim pištoljem upao u kladionicu

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu podignutu protiv okrivljenog A.A., iz tog grada zbog krivičnog djela razbojništvo u saizvršilaštvu.

Prema navodima optužnice on je 1. decembra 2022. godine, oko 20,50 časova, po prethodnom dogovoru i zajedno sa jednom maloljetnom osobom, ušao u sportsku kladionicu “Premijer”, i prijetnjom od J.Č., ukrao novac.

Maloljetnik je, navodi se u optužnici, ušao u kladionicu i čuvao stražu,a onda pozvao A.A., da može ući jer u kladionici nema nikoga osim radnice.

“Nakon tog obavještenja okrivljeni A.A., je sa maskom na licu i noseći u ruci gasni pištolj, crne boje, marke Blow F92, ušao u kladionicu kada je u pravcu radnice J.Č., uperio pištolj i uputio joj riječi “ovo je pljačka, daj pare”. Nakon toga je sa pulta uzeo novčanicu od 10 eura i krenuo prema izlaznim vratima kako bi provjerio da li neko dolazi. Onda se ponovo vratio do radnice i ponovo uperio pištolj u njenom pravcu i agresivnim tonom joj uputio riječi “čuješ li ti mene, daj pare” kada je oštećena J.Č. otvorila fioku od stola ispod naplatnog pulta odakle mu je predala iznos 355 eura”,navodi se u optužnici.

Nakon toga je A.A. pobjegao iz kladionice, a zatim se sa maloljetnikom našao u blizini restorana National u naselju Dolac, kojem je potom dao iznos od 150 eura.

Sourcecdm
POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments