HomeFokusMedojević: LAŽ, KORUPCIJA, PREVARA…

Medojević: LAŽ, KORUPCIJA, PREVARA…

DUŽNICKA KRIZA I BANKROT!!! SAN O EKONOMSKOM PERPETUM MOBILE, DA SE MANJE RADI I NIŠTA NE PROIZVODI I DA SVI RADIMO ZA DRŽAVU I PRIMAMO PLATE IZ BUDŽETA, ZAVRŠIĆE SE BOLNIM BUĐENJEM... TROŠI SAD, PLATIĆEŠ SJUTRA. SA KAMATOM!!!

Vec u januaru 2021 godine MILO-jko je poceo sa ovom praksom obmana javnosti. Porast zaposlenih i zarada u javnom sektoru prati neiizvršavanje budžeta u kapitalnim dijelu i dugovanje prema dobavljačima.

Postepeno se povećava udio budzeta u vezi isplata zarada i drugih davanja, a smanjuje programski i kapitalni dio budzeta. Vlada postaje sama sebi cilj i funkcionise kao protočni bojler. Porezi uzeti od gradjana i privrede kroz PDV i akcize i carine troše se na zarade parazita u javnom sektoru, deficite fonda zdravstva i fonda Pio i socijalna davanja koja ne stizu do najugroženijih građana. Deficit se povećava i finansira se iz skupih dugova. Planirane kapitalne investicije se odlazu i ne izvrsavaju u procentu većem od 50%.

Za vece kapitalne projekte kojih nema u budzetu, uzimaće se dodatni skupi krediti. Vlada nema ni reformske ni razvojne ambicije niti budžetske mjere. Sve se svelo na neproduktivmu potrošnju koja se pokriva nezaradjenim novcem, tj skupim kreditima. Parazitska ekonomija zasnovana na rasipništvu i potrošnji i dugovima ima uvijek samo jedan kraj. DUŽNICKA KRIZA I BANKROT!!! SAN O EKONOMSKOM PERPETUM MOBILE, DA SE MANJE RADI I NIŠTA NE PROIZVODI I DA SVI RADIMO ZA DRŽAVU I PRIMAMO PLATE IZ BUDŽETA, ZAVRŠIĆE SE BOLNIM BUĐENJEM… TROŠI SAD, PLATIĆEŠ SJUTRA. SA KAMATOM!!!

Sve veća država u fiskalnom smislu, a sve manja u suštinskom smislu je raj za korupciju koja je enormna, očigledna i brutalnija nego u vrijeme lopovskog DpS. Stare lopove zamjenili su mladi lopovi.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments