HomePolitikaAdžić: U ovoj Vladi kalkuliše i DPS, saslušanje Spajića neophodno

Adžić: U ovoj Vladi kalkuliše i DPS, saslušanje Spajića neophodno

“Građani se svakodnevno uvjeravaju da je na mjesto premijera došao čovjek koji se ovako šarltanski ponaša. A mi ne stižemo da ukažemo na sve probleme koji su se nagomilali”, ukazao je Adžić.

U Vladi Milojka Spajića svaka partija kalkuliše, bez obzira na sve, pa čak i DPS, smatra bivši ministar unutrašnjih poslova i generalni sekretar GP URA Filip Adžić.

“Nerealno je očekivati da Vlada padne poslije četiri mjeseca. Pomaka ima, posebno kad su u pitanju EU integracije. Ali, za to je najmanje zaslužna Vlada. Ona je samo zadužila ovu zemlju. Ovdje jedino priznanje treba odati parlamentu”, poručio je Adžić u emisiji “Klub A plus”.

Poligrafsko testiranje iskorišteno za politički obračun

Komentarišući i više nego kritičnu situaciju u bezbjednosnom sektoru, Adžić je kazao da je poligrafsko testiranje tokom izbora v.d. direktora Uprave policije iskorišteno za politički obračun.

“Pretvoreno je u razračunavanje sa nepodobnim kandidatima. Lično podržavam poligrafsko testiranje za sve policijske službenike koji obavljaju ozbiljne i složene zadatke u oblasti kriminala i korupcije. Za vrijeme je mog mandata je i donesen taj pravilnik. Ali, ovdje imamo situaciju da nijedan kandidat nije dobio informaciju da li je prošao test ili je pao. Jedan dio kandidata je diskreditovan. Proces se odvijao loše. Možemo da sumnjamo u svakog kandidata da poligraf nije prošao”, rekao je Adžić u gostovanju na A plus televiziji.

Poručio je da je stoga prijeko potrebno kontrolno saslušanje premijera Milojko Spajić i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića kako bi se odagnale sve sumnje.

“Da skinemo mrlju sa policijskih službenika kojima je sve ovo teško palo. Poljuljano je povjerenje u Upravu policiju”, kazao je Adžić.

Poručio je da nije iznenađen, ali je razočaran reakcijama Spajića.

“Građani se svakodnevno uvjeravaju da je na mjesto premijera došao čovjek koji se ovako šarltanski ponaša. A mi ne stižemo da ukažemo na sve probleme koji su se nagomilali”, ukazao je Adžić.

Prema njegovim riječima, apsurdna je situacija da je Šaranović najavio tužbu protiv Spajića.

“To se nikad nigdje desilo nije. Povreda zakona je u pitanju”, ukazao je Adžić.

Po njegovom mišljenju, pitanje u kakvom će kapacitetu v.d. direktora UP Aleksandar Radović obavljati datu funckiju.

“Sve ovo dodatno veže ruke Radoviću i lično ne bih volio ni na koji način da sam u njegovoj koži. Kad imate podršku premijera, ali ne i ministra, teško je raditi u takvim uslovima. Teško je u takvoj situaciji očekivati bilo kakve rezultate”, zaključio je Adžić.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments