HomeStavMedojević: PUNA PODRSKA PROSVJETARIMA, ZAHTJEVI SU USTAVNI, U SKLADU SA ZAKONOM O...

Medojević: PUNA PODRSKA PROSVJETARIMA, ZAHTJEVI SU USTAVNI, U SKLADU SA ZAKONOM O RADU

"Neozbiljna, nekompetetna Vlada sastavljena od slučajnih prolaznika, bez elementarnog poznavanja sistema i države, krenula je u avanturističke poduhvate, motivisana samo jeftinom demagogijom i populizmom u cilju osvajanja vlasti".

PUNA PODRSKA PROSVETARIMA💪💪💪 ZAHTJEVI PROSVETARA SU USTAVNI, U SKLADU SA ZAKONOM O RADU I GRANSKIM KOLEKTIVNIM UGOVOROM!!

Kad je MILO-JKo povećao minimalnu zaradi na 450 EUR morao je znati da ce to izazvati poremećaje na tržištu rada i da ce biiti neophodno uskladiti važeće kolektivne ugovore sa novom minimalnom zaradom. Podizanjem minimalne zarade, došlo je do poremaćaja odnosa u zaradama i bilo je neophodno ili korigovati koeficijente u GKU ili obračunsku vrijednost boda.

Nažalost, autori programa “Evropa sad 1” nijesu uzeli u obzir ove posledice, a sada ne žele da se suoče sa ustavnim i zakonskim obavezama i ispoštuju potpuno opravdane i argumentovane zahtjeve Sindikata. Neozbiljna, nekompetetna Vlada sastavljena od slučajnih prolaznika, bez elementarnog poznavanja sistema i države, krenula je u avanturističke poduhvate, motivisana samo jeftinom demagogijom i populizmom u cilju osvajanja vlasti.

Sindikat prosvjete brani fundamentalna ljudska prava radnika, a pravo na fer i poštenu zaradu u skladu sa GKU je ključna tačka borbe. Kao neko ko je puno radio sa Sindikatima u zaštiti njihovih prava u pljačkaškim privatizacijama u čitavom regionu, ovim putem dajem punu podršku Sindikatu prosvjete i pozivam sve zaposlene u prosvjeti da pokažu elementarnu solidarnost u borbi za ljudsko dostojanstvo i dignitet profesije.

Prosvjetari su u pravu. Vlada nije. Samo💪💪💪

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments