HomePolitikaMedojević: Odbijanje zahtjeva Turske za ekstradikciju, ne moze da znači nista drugo...

Medojević: Odbijanje zahtjeva Turske za ekstradikciju, ne moze da znači nista drugo nego da ga ministar štiti od suočavanja sa pravdom

"Da li to ministar radi po sopstvenom nahođenju ili u dogovoru sa Spajićem, to ne znam, ali sigurno se radi o teškoj diskreditaciji države Crne Gore, koja već ima reputaciju raja za svjetske kriminalce i perače novca".

ZAŠTO SPAJIĆEVA VLADA ŠTITI OPASNE NARKOBOSOVE? NEZNANJE ILI KORUPCIJA. OVAJ TURSKI NARKO BOS JE OPTUŽEN DA JE UČESTVOVAO U LIKVIDACIJI JOVICE VUKOTIĆA U INSTANBULU, KAO DIO KAVAČKOG KLANA!! TURSKI ISTRAŽNI ORGANI SU U CJELOSTI RAZRIJEŠILI OVO TERORISTIČKO DJELO ZA 7 DANA I POHAPSILI 22 ČLANA KAVAČKOG KLANA. I ZA OVOGA TURČINA JE BIO IZDAT NALOG ZA HAPŠENJE, ALI ON JE UTOČIŠTE NAŠAO U CRNOJ GORI. RADI SE O OPASNOM KRIMINALCU KOJI UGROŽAVA NACIONALNU BEZBJEDNOST I MINISTAR GA JE MORAO DEPORTOVATI I ZABRANITI ULAZAK U CRNU GORU, I BEZ ZAHTJEVA TURSKE.

Crna Gora je strana ugovornica Konvencije UN-a protiv korupcije i Konvencije UN-a o transnacionalnom organizovanom kriminalu, te ima obavezu primjene tih konvencija u domaćem pravnom sistemu. Ovaj slučaj je tipičan po tome jer je strani državljanin postao član narko kartela čije je sjedište u Crnoj Gori, ali kartel djeluje transnacionalno i zbog toga je država Crna Gora bila u obavezi da isporuci ovo lice, zbog vodjenja krivičnog postupka u Turskoj.

Imajući u vidu da je u Turskoj podignuta optužnica protiv crnogorskih i turskih državljana za lividaciju šefa škaljarskog narko klana Jovice Vukotića, interes Crne Gore je da doprinese naporima države Turske da kroz sudski postupak dodje do istine. Imajuci u vidu da sam preko nekih razmjena bio u prilici da vidim dio prikupljenih materijalnih dokaza u ovom slucaju, uz primjenu vještacke inteligencije i najsavremenijih tehnologija, cijenim da je i zahtjev Turske za ekstradikciju pomenutog lica veoma argumentovan i utemeljen, što jos više dovodi u sumnju odluku Ministra da odbije zahtjev Turske.

MINISTRU CE TESKO BITI DA PRONADJE IJEDAN PRAVNI, MEDJUNARODNI, A NI POLITIČKI RAZLOG ZA OVAKVU ODLUKU. Koji je interes države Crne Gore da daje policijsko obezbjedjenje i štiti opasnog kriminalca za koga postoje ozbiljni dokazi da je važan dio kavačkog narko klana i da je učestvovao u planiranju i izvršenju mafijaske likvidacije u Istanbulu. Odbijanje zahtjeva Turske za ekstradikciju, ne moze da znači ništa drugo nego da ga ministar štiti od suočavanja sa pravdom. Da li to ministar radi po sopstvenom nahođenju ili u dogovoru sa Spajićem, to ne znam, ali sigurno se radi o teškoj diskreditaciji države Crne Gore, koja već ima reputaciju raja za svjetske kriminalce i perače novca. OSTAJU SAMO DVA ODGOVORA: NEZNANJE ILI KORUPCIJA!!!

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments