HomeFokusKabinet Milatovića: Predsjednik otkazao odlazak u Skoplje zbog nepredviđenih obaveza

Kabinet Milatovića: Predsjednik otkazao odlazak u Skoplje zbog nepredviđenih obaveza

"Neosnovane špekulacije i širenje lažnih vijesti mogu dovesti do nesporazuma i štete ugledu Crne Gore i regionalnim odnosima sa našim partnerima. Dodatno, dovode građane u zabludu i u krajnjem nanose štetu objektivnom i tačnom izvještavanju”, ističe se u reagovanju.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je zbog nepredviđenih obaveza otkazao učešće na konferenciji „Plan rasta ZB i brža integracija u EU“ koja se održava sjutra u Skoplju. To se navodi u reagovanju Kabineta Milatovića na tekst CdM-a “Makedonci otkazali Milatoviću pa pozvali Spajića”.

Iz Kabineta Milatovića demantuju navode iz teksta.

“Premijer Sjevjerne Makedonije uputio je zvaničan poziv predsjedniku Milatoviću za učešće na pomenutom događaju, što je inicijalno potvrđeno. Međutim, zbog nepredviđenih obaveza predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je otkazao prisustvo na pomenutoj konferenciji i predložio da umjesto njega prisustvuje predstavnik Vlade”, kaže se u reagovanju.

Dodaju da je uzimajući u obzir važnost događaja, Kabinet Milatovića uputio 17. januara elektronski putem i službenom poštom dopis Ministarstvu vanjskih poslova u kojem predlaže da na konferenciji učestvuje predstavnik Vlade Crne Gore.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Potom je navode Vlada na sjednici održanoj u četvrtak, 18. januara uvažila prijedlog predsjednika i odredila adekvatan nivo predstavljanja države na pomenutom događaju.

“Kabinet Predsjednika Crne Gore duboko poštuje i podržava slobodu medija, koja je temelj našeg demokratskog društva. Naglašavamo da odgovorno i profesionalno novinarstvo zahtjeva provjeru činjenica i objavljivanja. Neosnovane špekulacije i širenje lažnih vijesti mogu dovesti do nesporazuma i štete ugledu Crne Gore i regionalnim odnosima sa našim partnerima. Dodatno, dovode građane u zabludu i u krajnjem nanose štetu objektivnom i tačnom izvještavanju”, ističe se u reagovanju.

Pozivaju sve medije da nastave sa praksom tačnog i objektivnog informisanja, što je od suštinskog značaja za dobrobit naše zajednice.

“Radi objektivnog izvještavanja ostajemo otvoreni za medije. Nažalost, ovog puta nijesmo bili u prilici da damo komentar na ovu temu jer poziv CdM-a nikad nije bio upućen Kabinetu predsjednika Crne Gore”, zaključuje se u reagovanju.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments