HomeFokusMedojević: BEZ LUSTRACIJE I TEMELJNOG ČIŠĆENJA SEKTORA BEZBJEDNOSTI, NEMA PROMJENA

Medojević: BEZ LUSTRACIJE I TEMELJNOG ČIŠĆENJA SEKTORA BEZBJEDNOSTI, NEMA PROMJENA

Zato sad Demokrate i PES prave dilove oko izbora nekog od, Veljovićevih ili Lazovićevih ljudi, koji su, kao visoki policijski funkcioneri MORALI znati šta se dešava u policiji i da je tamo žariste kriminala i sjedište mafije.

BEZ LUSTRACIJE I TEMELJNOG ČIŠĆENJA SEKTORA BEZBJEDNOSTI , NEMA PROMJENA. SVAKI DIREKTOR POLICIJE BIĆE ILI VELJOVIĆEV ILI LAZOVIĆEV KADAR. ČISTI DPS!!!

Bez temeljnih politickih reformi , otvaranja dosijea tajne policije i lustracije, izbor novog direktora ce se svesti na biranje izmedju Veljovića ( Mojkovackog klana) ili Lazovica ( Klan iz Granda) . U svakom slucaju, pozivati se na tzv “profesionalizam” i “kompetenciju” bez sprovedene lustracije i temeljnog čišćenja sektora bezbjednosti od vojnika i plaćenika DPS duvanske i narkomafije, je pogrešna, štetna i besmislena i neće dati željeni rezultat- obracun sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

Bilo koga od visokih policijskih funkcionera iz bivšeg režima da postavite za direktora policije on ce imati deficit legitimiteta i povećan rizik od uticaja ključnih figura DPS mafije. Posao policajca profesionalca je da zna sta se dešava u državi, a posebno sta se dešava u policiji i ANB. A upravo srce DPS mafije je bilo u tim institucijama. Ako je neko bio visoki policijski funkcioner godinama, morao ie da zna da je njegova institucija i njegovi pretpostavljeni dio problema, a ne dio rešenja u borbi protiv mafije.

Svi su oni ćutali i gledali kako DPS otima državu od građana i pretvara je u logisticku mašineriju za podršku operacija jednog od najvećih duvanskih i narkokartela Evrope. Nije bilo, patriota i profesionalaca da preuzmu odgovornost i djeluju javno kao uzbunjivači i zviždači. Bilo ih je strah. A policajac, tužilac, sudija koji se boji , treba da se bavi drugim poslom. Neka osnuju NVO ili odu u politiku.

DpS mafija je surovom likvidacijom poštenog, hrabrog i profesionalnog policajca i patriote Slavoljuba Šćekića, poslala poruku straha ostatku bezbjednosnig sektora. Ko ne bude “lojalan” i ne bude slušao pravila mafije biće ubijen. I to direktno od same policije i ANB!!! I od tada, ja sektor bezbjednosti u svojim analizama tretiram kao bezbjednosni rizik i prijetnju stabilnosti države i njenim vitalnim interesima. Nažalost, u svojim planovima radikalnih reformi ostao sam usamljen. Osim PzP nijedna druga politička partija nije bila za radikalna i jedina moguća i efikasna rešenja.

Zato sad Demokrate i PES prave dilove oko izbora nekog od, Veljovićevih ili Lazovićevih ljudi, koji su, kao visoki policijski funkcioneri MORALI znati šta se dešava u policiji i da je tamo žariste kriminala i sjedište mafije.

Ako nijesu znali, onda nijesu za policijski posao zbog neznanja. Ako su znali i ćutali, oni nijesu za policijski posao zbog kukavičluka i izdaje države. Crna Gora je, za vrijeme vladavine DPS, tesko oboljela od korupcije i kriminala. Kancer je metastazirao i još je kapsuliran.

Nema drugog resenja nego hirurski zahvat i odstranjivanje bolesnog tkiva. I opet je ishod neizvjestan. Moramo imati i puno sreće i Božje pomoci. Aspirinom i limunadom, zastavama, spotovima, paradama, koktelima, slikanjem sa Ambasadorima, bolest nećete ni dotaći. Naprotiv, ona ce se samo širiti. Dok država pacijent ne izdahne.

Ne mora niko da glasa za mene i PzP, ali moja dužnost je da vam govorim istinu. Znam da vise volite slatke laži, nego gorku ISTINU. Ali neka je ovde. Može valjati nekome.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments