HomeStavŠaranović: Hitrom reakcijom policije identifikovani počinioci napada na albanske državljane

Šaranović: Hitrom reakcijom policije identifikovani počinioci napada na albanske državljane

"Ponosan sam na rad pripadnika naše policije i njihovu posvećenost zaštiti svih građana i turista, bez obzira na njihovu nacionalnost ili porijeklo”, istakao je on.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da su hitnom reakcijom policije identifikovani počinioci današnjeg napada na albanske državljane u Zelenici.

On je konstatovao da je Uprava policije pokazala visok nivo profesionalizma i efikasnosti u rasvjetljavanju ovog incidenta u Zelenici.

“Od momenta upoznavanja sa slučajem bio sam sve vrijeme u komunikaciji sa albanskim ministrom umutrašnjih poslova, Taulantom Bala, kome sam prenio jasnu poruku da su državljani albanije bezbjedni i da ćemo učiniti sve da se počinioci pronađu”, naveo je Šaranović u saopštrnju dostavljenom medijima.

Prema njegovim riječima ovaj događaj, koji je na prvi pogled mogao biti interpretiran kao napad na nacionalnoj osnovi, zapravo je bio rezultat događaja u saobraćaju.

To pokazuje, naglašava Šaranović, važnost temeljnog i nepristrasnog istraživanja prije donošenja bilo kakvih zaključaka.

“Važno je naglasiti da su brze i efikasne akcije policije u identifikaciji i procesuiranju osumnjičenih ključne u održavanju zakona i reda, kao i u jačanju povjerenja javnosti u naše bezbjednosne snage. Ovakvi događaji su prilika da pokažemo našu posvećenost principima pravde, jednakosti i profesionalizma u svim aspektima državne uprave. Ponosan sam na rad pripadnika naše policije i njihovu posvećenost zaštiti svih građana i turista, bez obzira na njihovu nacionalnost ili porijeklo”, istakao je on.

Šaranović se zahvalio službenicima policije na efikasnoj reakciji u ovom slučaju, ali i na ukupnom naporu tokom prazničnih dana, na održavanju javnog reda i mira širom države.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments