HomeStavBorovinić Bojović: Proslava Božića u Crnoj Gori uvijek izdvajala svojom ljepotom

Borovinić Bojović: Proslava Božića u Crnoj Gori uvijek izdvajala svojom ljepotom

- Svedočanstvo toga su i riječi Igumana Stefana u „Gorskom vijencu”, koji je, kako stihovi govore, slavio Božić i u Vitlejemu, i na Svetoj gori, i u Kijevu, ali ipak mu je u Crnoj Gori „slava odvojila sa prostotom i sa veselošću”. Želim svima nama da ove godine Božić proslavimo baš u duhu tih riječi – jednostavno i veselo!

Želim vam da dane Hristovog rođenja provedete u radosti i zajedništvu sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama, kao i da u miru svetih dana pronađete svoj lični mir, kazala je je prva dama Skupštine Glavnog grada

Predsjednica Skupštine Jelena Borovinić Bojović čestitala je Njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju, Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, monaštvu i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, kao i pravoslavnim vjernicima u Podgorici i Crnoj Gori Badnji dan i nastupajući najradosniji hrišćanski praznik –  Božić.

– Želim vam da dane Hristovog rođenja provedete u radosti i zajedništvu sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama, kao i da u miru svetih dana pronađete svoj lični mir. Na taj način imaćemo i mir u društvu, kao jedan od najvažnijih uslova za brzo napredovanje na putu razvoja i prosperiteta – kazala je Borovinić Bojović.

Istakla je da se proslava Božića u Crnoj Gori uvijek svojom ljepotom izdvajala i u odnosu na druge praznike i u odnosu na druga mjesta.

– Svedočanstvo toga su i riječi Igumana Stefana u „Gorskom vijencu”, koji je, kako stihovi govore, slavio Božić i u Vitlejemu, i na Svetoj gori, i u Kijevu, ali ipak mu je u Crnoj Gori „slava odvojila sa prostotom i sa veselošću”. Želim svima nama da ove godine Božić proslavimo baš u duhu tih riječi – jednostavno i veselo!

Hristos se rodi! Srećan Božić – poručila je prva dama Skupštine Glavnog grada.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments