HomePolitikaPripremljeno privremeno finansiranje budžeta za sjednicu SO Andrijevica

Pripremljeno privremeno finansiranje budžeta za sjednicu SO Andrijevica

Odluka će se naći pred odbornicima na zasjedanju zakazanom za 28. decembar

Odluka će se naći pred odbornicima na zasjedanju zakazanom za 28. decembar

Sekretarijat za finansije, ekonomiju i lokalne javne prihode ponudio je lokalnom parlamentu na usvajanje odluke o privremenom finansiranju budžeta Opštine Andrijevica za period januar – mart 2024. godine. Odluka će se naći pred odbornicima na zasijedanju zakazanom za 28. decembar. U obrazloženje odluke navodi se da se zbog neusvajanja rebalansa budžeta za tekuću godinu nijesu stekli uslovi za donošenje odluke o budžetu Opštine Andrijevica za narednu godinu, te da je zbog toga na usvajanje ponuđena odluka o privremenom finansiranju.

– Privremene mjesečne planove primitaka i izdataka budžeta Opštine Andrijevica za period januar – mart 2024. godine donijeće predsjednik Opštine na predlog Sekretarijata za finansije, ekonomiju i lokalne javne prihode – navodi se u pripremljenoj odluci o privremenom finansiranju.

Predsjednik Opštine Željko Ćulafić kaže da je u datim okolnostima odlika o privremenom finansiranju budžeta jedino moguće rješenje.

– Zbog neodgovornog odnosa određenog broja odbornika nije usvojen rebalans budžeta, tako da nijesmo prije 31. decembra, što propisi nalažu, mogli da stavimo na dnevni red odluku o budžetu za narednu godinu. U cilju daljeg funkcionisanja lokalne uprave sačinili smo odluku o privremenom finansiranju. Ukoliko ni ona ne prođe na skupštinskom zasijdanju, onda ću ja, kao predsjednik opštine, shodno propisima koji to dozvoljavaju, donijetu tu istu odluku – pojasnio je Ćulafić.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments