HomeStavŠaranović: Neću vraćati Brđanina na mjesto direktora UP jer to meni i...

Šaranović: Neću vraćati Brđanina na mjesto direktora UP jer to meni i ne pripada

"Taj neko mora da bude simbol za profesionalizam i integritet. Onog trenutka kada svi članovi Vlade koji odlučuju o tome budu postigli konsenzus oko tog lica ja ću staviti potpis na to ime. Kao ministar nosim veliku odgovornost i spreman sam da na istu odgovorim onako kako je propisano u zakonu i onako kako to definiše aktuelni društveni trenutak u Crnoj Gori" - poručio je Šaranović.

Šaranović je poručio da misli da ćemo u bliskoj budućnosti imati novu osobu na čelu Uprave policije i izlazak iz v.d. stanja

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da on neće vraćati Zorana Brđanina na mjesto direktora Uprave policije jer smatra da mu to zakonom ne pripada.

– Pravni tim će napraviti analizu same presude. Jasno su definisane funkcije ministra, on se neće vraćati njega na mjesto direktora- kazao je Šaranović odgovarajući na pitanja novinara u Podgorici.

– Krenulo se sa procesom sačinjavanja i kompletiranja svih pozicija, garantujem da će direktor UP biti jedino onaj ko je najprofesionalniji. Taj pristup je neophodan jer to nalaže zakon i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije – kazao je Šaranović i istakao da direktor policije ne može pripadati ovoj ili onoj partiji, već mora postojati saglasnost svih.

Jedan od prioriteta je procedura raspisivanja konkursa za direktora UP, kaže ministar.

Šaranović je poručio da misli da ćemo u bliskoj budućnosti imati novu osobu na čelu Uprave policije i izlazak iz v.d. stanja.

– Mislim da moramo imati novu osobu, kad već postoji ovakva politička volja, i potreba da se Crna Gora okrene ka onome što je borba protiv kriminala i korupcije – istakao je Šaranović.

Poručio je da o kandidatima za direktora Uprave policije ne razgovara sa političkim subjektima, jer kako kaže ne želi i neće dozvoliti da budući direktor Uprave policije bude blizak bilo kom političkom subjektu.

-Taj neko mora da bude simbol za profesionalizam i integritet. Onog trenutka kada svi članovi Vlade koji odlučuju o tome budu postigli konsenzus oko tog lica ja ću staviti potpis na to ime. Kao ministar nosim veliku odgovornost i spreman sam da na istu odgovorim onako kako je propisano u zakonu i onako kako to definiše aktuelni društveni trenutak u Crnoj Gori – poručio je Šaranović.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments