HomePolitikaKovačević: Izvjesno da će popis biti 30. novembra

Kovačević: Izvjesno da će popis biti 30. novembra

Predsjednik opštine Mojkovac Vesko Delić kazao je da su danas imali konstruktivan sastanak sa premijerom Spajićem o popisu

U Vladi je danas održan sastanak predsjednika Vlade Milojka Spajića sa predstavnicima opština o predstojećem popisu stanovništva, javlja portal RTCG.

Predsjednik opštine Mojkovac Vesko Delić kazao je da su danas imali konstruktivan sastanak sa premijerom Spajićem o popisu

Kako je nakon sastanka saopštio predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević imali su sadržajan sastanak, a vlada im je predočila mogućnosti da postigne određena vrsta političkog dogovora i da se popis održi uz određene kontrole.

– Mi smo se kao predsjednici opština većinski saglasili sa tim da smo otvoreni i kao popisne komisije i kao opštine za puni sistem kontrole popisa. Nismo izvodili konkretene zaključke ali je sasvim izvjesno da će se popis održati 30. novembra – kazao je Kovačević.

Predsjednik opštine Mojkovac Vesko Delić kazao je da su danas imali konstruktivan sastanak sa premijerom Spajićem o popisu.

– Crna Gora jednostavno mora da pokaže da je zrela kao demokratsko društvo i da ovaj popis odradi. Apsolutno svi uslovi su ispunjeni da se ovaj popis održi. U Crnoj Gori jednostavno popis je rađen prije 140, 120, 80 godina, kad je procenat nepismenih bio preko 95%, a kamoli danas u ovakvom sistemu življenja i društva. Jednostavno, postoje, naravno, predsjednici opština koji dolaze iz redova DPS-a koji ne žele popis ili jednostavno na neki način žele možda čak i da bojkotuju popis, ali jednostavno svi uslovi su ispunjeni, to smo svi vidjeli, to se uvjerio i sami premijer i popis će najverovatnije biti održan – kazao je Delić.

Ona kaže i da se uvijek može naći razlog da se traži odlaganje popisa.

– Popis je javni interes i mi jednostavno moramo da pokažemo savremenom svijetu civilizovanom da smo i mi država, koja je dostigla jedan civilizacijski nivo. Nije lijepa poruka da Crna Gora nije sposobna da uradi popis -kazao je Delić i dodao da su predsjednici opština u kojim je DPS na vlasti zalagali na sastanku za odgađanje popisa.

– Međutim, ja mislim da je premijer Spajić shvatio suštinu stvari i da će popis biti – naveo je Delić.

Podsjetimo Spajić je ranije sastao sa predstavnicima opozicije, NVO sektora, kao i sa predstavnicima nacionalnih vijeća. 

SourceRTCG.
POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments