HomeRegionAmbasada: Državljani Srbije mogu da glasaju u Crnoj Gori, prijava najkasnije do...

Ambasada: Državljani Srbije mogu da glasaju u Crnoj Gori, prijava najkasnije do 25. novembra

Nakon navedenog vremena zahtjevi neće moći da se procesuiraju kroz sistem, pa skrećemo pažnju da je neophodno da se zahtjev podnese blagovremeno, odnosno što ranije”, navodi Ambasada.

Ambasada Srbije u Podgorici obavijestila je državljane Srbije da mogu da glasaju u Crnoj Gori za izbore zakazane za 17.decembar.

“Državljani Srbije sa biračkim pravom podnose zahtjev za glasanje u inostranstvu preko diplomatskog predstavništva pet dana pred zaključivanja Jedinstvenog biračkog spiska (JBS), odnosno do ponoći 25. novembra 2023. godine. Nakon navedenog vremena zahtjevi neće moći da se procesuiraju kroz sistem, pa skrećemo pažnju da je neophodno da se zahtjev podnese blagovremeno, odnosno što ranije”, navodi Ambasada.

Formular za podnošenje zahtjeva građani mogu preuzeti OVDJE.

Državljani Srbije mogu na osnovu JMBG i broja pasoša ili lične karte elektronski da provjere da li su upisani u JBS preko sajta MDULS, odnosno OVOG LINKA.

“Lice koje je državljanin Srbije i ima prebivalište u Srbiji a nije upisano u JBS, neophodno je da podnese i zahtjev za upis u JBS, kako bi isti bio obrađen u okviru sistema JBS. Pošto zahtjev bude riješen, odnosno nadležni organ donese rješenje o upisu u JBS, onda se obrađuje i zahtjev za glasanje u inostranstvu”, navodi Ambasada.

Formular za podnošenje zahtjeva možete preuzeti OVDJE.

Zahtev za upis u JBS se može podnijeti i direktno preko potrala eUprave ukoliko lice ima nalog na portalu eUprave i istom pristupa kvalifikovanim elektronskim setrifikatom ili putem mobilne aplikacije ConsentID.

“Uz zahtjev za glasanje u inostranstvu prilaže se kopija važeće lične karte ili pasoša. Ukoliko je lična karta sa čipom, poželjno je da podnosilac zahtjeva priloži kopiju očitane lične karte, ukoliko je posjeduje. To je od značaja zbog uvida u adresu prebivališta lica koje podnosi zahtjev”, ističe Amabasada.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti telefonom Ambasadi Republike Srbije u Podgorici na telefone +382 20 667-305 ili +382 20 667-565

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments