HomeFokusMedojević: Odlaganje popisa je poraz države i političke elite koja pokazuje nesposobnost

Medojević: Odlaganje popisa je poraz države i političke elite koja pokazuje nesposobnost

"Najavio sam odlaganje popisa kao dio starog dila politicke i drustvene elite o izbjegavanju reformi i demontaže bolesnog kriminalnog i korumpiranog sistema koji ie Đukanovic izgradio sa svojim DPS-om"

Najavio sam odlaganje popisa kao dio starog dila politicke i drustvene elite o izbjegavanju reformi i demontaže bolesnog kriminalnog i korumpiranog sistema koji ie Đukanovic izgradio sa svojim DPS-om .

Đukanovic je mirno predao vlast 2020 jer je dobio garancije od “nove” vlasti da nece odgovarati za pljačku i kriminalizaciju drzave . U toj “novoj” vlasti nikako nije bilo mjesta za one koji su spremni da sprovedu radikalne i temeljne reforme i demontiraju DPS režim zasnovan na kriminalu i korupciji.

Samo oni koji su bili spremni da nastave sa DPS politikom su bili poželjni. Zato se nastavlja dogovoreno maltretiranje gradjana sa tzv identitetskim pitanjima koja niko ne zeli da rijesi, u skladu sa nacionalnim interesima i stabilnosti zemlje. Nastavlje se uhodani cirkus sa odbranom drzave i odbranom ugroženog crnogorstva i srpstva. I država, kao i crnogorski i srpski identitet su ugroženi samo od kriminalne i korumpirane “elite” koja se na ovoj priči enormno bogati.

Odlaganje popisa je poraz države i političke elite koja pokazuje nesposobnost ili nedostatak političke volje da se jednom za vazda zatvore identitetska pitanja kroz jedan opsti drustveni dogovor u interesu stabilnosti, demokratije i održivog razvoja društva i države. Nikome ne odgovara da se problem riješi. Potrebno je samo da se stalno “rešava”. Igranka se nastavlja. Reforme se odlazu. Korupcija cvjeta. Opasne poruka da su “pošten i lud braća” i da se korupcija i kriminal isplate su prihvaćene od ogromne većine stanovništva. To je užasni pakt sa đavolom koji Crnu Goru drži zarobljenu u podjelama, korupciji, kriminalu, siromaštvu i zaostajanju. Da bi jedno drustvo krenulo putem ozdravljenja treba da bude svjesno svoje bolesti. Nase drustvo jos uvijek opstaje na pogubnim konceptima i ideologijama i pokazuje nespremnost da se suoci sa strukturnim i teskim oboljenjima.

Crna Gora je zemlja trajne korupcije, bijede i siromastva. Djeco, bjezite odavde!!!

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments