HomeGlavne vijestiVRHOVNI SUD: Veljović, Nikočević i Mrkić još tri mjeseca u pritvoru

VRHOVNI SUD: Veljović, Nikočević i Mrkić još tri mjeseca u pritvoru

Vrhovni sud produžio je pritvor za još tri mjeseca Veselinu Veljoviću, Muju Nikočeviću i Nikoli Mrkiću, zbog sumnje da su članovi krimnalne grupe formirane radi šverca cigareta.

Vrhovni sud produžio je pritvor za još tri mjeseca Veselinu Veljoviću, Muju Nikočeviću i Nikoli Mrkiću, zbog sumnje da su članovi krimnalne grupe formirane radi šverca cigareta.

Kako je saopšteno, vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.20/23 od 20. oktobra 2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljenih V.V., N.M. i M.N. donijelo je rješenje da se okrivljenima produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 24. januara 2024. godine.

„Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Milenke Seke Žižić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenima zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore. Podsjetimo, okrivljenima je pritvor određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 25. jula 2023. godine, a produžen rješenjem vijeća tog suda 23. avgusta 2023. godine, tako da po rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 24. januara 2023.godine“, navodi se u saopštenju.

Kako je Portal RTCG već pisao, potraga za Aleksandrom Mrkićem, osumnjičenim šefom kriminalne grupe odgovorne za međunarodni šverc cigareta, već tri mjeseca je bez rezultata. U pitanju je predmet u okviru kojeg je uhapšen i bivši direktor policije Veselin Veljović, osumnjičen da je pomagao Mrkiću. Inače, Veljoviću se protekle sedmice pogoršalo zdravstveno stanje pa je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore. 

Mrkić je osumnjičen da je organizator šverca cigareta i da predvodi kriminalnu grupu. Još nije poznato gdje se nalazi. Nije poznato ni je li Crna Gora komunicirala sa nekom od država u regionu i šire radi eventualnog izručenja. 

Premijer Dritan Abazović kazao je u avgustu da se traga za Mrkićem, te da Crna Gora nije sigurna kuća za kriminalce.

Mrkić je, po podacima koje je ranije dobio Portal RTCG, često boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali dosad nije poznato da li je tamo i sada i je li sa tom državom bilo komunikacije o eventualnom izručenju.

Veljović, Mujo Nikočević i Nikola Mrkić uhapšeni su u 24. jula, a njima je određno zadržavanje do 30 dana. Veljoviću se na teret stavlja da je osumnjičenom vođi kriminalne grupe, Aleksandru Mrkiću odavao službene informacije i tako mu pomagao da izvrši određena djela krijumčarenja. Viši sud u Podgorici odbio je ranije žalbe branilaca Veljovića, Nikole Mrkića i Muja Nikočevića na odluku tog suda da se trojici osumnjičenih odredi pritvor.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić saopštio je u julu za TVCG da su prepiske iz SKY aplikacije bile povod za formiranje predmeta.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments