HomeStavDUA neće u novu vlast

DUA neće u novu vlast

"Stoga ostaje na snazi odluka Glavnog odbora da DUA nema što da traži u društvu nazadnih i retrogradnih politika, koje Crnu Goru svakim danom sve više udaljavaju od euroatlanskih ideja. DUA ostaje vjerna svojim principima, da samo jedna građanska i euroatlanski integrisana Crna Gora može biti garant opstanka", navodi se u saopštenju.

GLAVNI ODBOR ODLUČIO

Demokratska unija Albanaca (DUA) čiji je predsjednik Mehmed Zenka saopštila je danas da je odlučila da neće biti dio nove vlasti.

„DUA je dana 12.10.2023. održala sjednicu Glavnog Odbora gdje je jednoglasno odlučeno da ovu novu konstalaciju Skupštine i Vlade ne podržava, jer je to u potpunosti suprotno od njenih programskih i ideoloških načela i principa“, saopšteno je iz te stranke.

Kazali su da su bili voljni da pomognu učešćem u jednoj vladi (bez ministarskog mjesta), gdje bi, kako su kazali, preovladavao duh građanske Crne Gore.

„Ali nažalost nije bilo dovoljne snage i spremnosti, pa su preovladale ideje i snage koje Crnu Goru vode u borbu za opstanak“, navodi se u saopštenju.

Iz Demokratske unije Albanaca navode da su se ovih dana nadali da će ipak razum i ideja multinacionalne građanske Crne Gore preovladavati, ali, kažu, uzalud.

„Stoga ostaje na snazi odluka Glavnog odbora da DUA nema što da traži u društvu nazadnih i retrogradnih politika, koje Crnu Goru svakim danom sve više udaljavaju od euroatlanskih ideja. DUA ostaje vjerna svojim principima, da samo jedna građanska i euroatlanski integrisana Crna Gora može biti garant opstanka“, navodi se u saopštenju.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments