HomeLokalne vijestiPretežno sunčano i veoma toplo

Pretežno sunčano i veoma toplo

Na sjeveru Crne Gore danas po kotlinama kratkotrajno magla tokom dana duži sunčani periodi, a poslijepodne umjeren do pojačan razvoj oblaka, mjestimično uz kišu ili pljusak sa grmljavinom. Na jugu, pretežno sunčano i veoma toplo.

PROGNOZA

Na sjeveru Crne Gore danas po kotlinama kratkotrajno magla tokom dana duži sunčani periodi, a poslijepodne umjeren do pojačan razvoj oblaka, mjestimično uz kišu ili pljusak sa grmljavinom. Na jugu, pretežno sunčano i veoma toplo.

Crna Gora – jug

Na jugu, pretežno sunčano i veoma toplo. Poslijepodne u kontinentalnim predjelima umjeren razvoj oblačnosti, a lokalno je moguća i kratkotrjna kiša ili grmljavina, uz pojačan ili jak sjeveroistočni i istočni vjetar.
Temperatura vazduha oko 37-38 stepeni.

MORE, malo talasasto. Vjetar umjeren, prijepodne sjeveroistočni tokom dana zapadnih smjerova. Temperatura mora oko 27 stepeni.UV index, visok, oko 8 UV jedinica.

Crna Gora tri dana – sjever

Narednih dana, u petak i subotu slično vrijeme ali će u subotu u popodnevnim satima biti uslova za lokalnu pojavu kiše i grmljavine. Temperatura vazduha u blagom porastu u odnosu na četvrtak, a duvaće slab do umjeren i promjenljiv vjetar.

Crna Gora tri dana – jug

Na jugu, petak i subotu pretežno sunčano i dalje veoma toplo vrijeme. Duvaće slab do umjeren i promjenljiv vjetar.

EVROPA

Nastavlja se slična vremenska situacija i sjutra, samo što će novi ciklon sa sjeverozapada donijeti nešto više padavina na području Sjevernog mora, sjeverne i centralne Francuske, uz jak južni i jugozapadni vjetar. Mjestimične kiše će još biti u Skandinaviji, na sjeveroistoku i ponegdje u jugoistočnim i istočnim predjelima. Veoma topla vazdušna masa sa sjeverozapada Afrike zadržava se iznad zapadnog Mediterana, većeg dijela južne, zapadne i centralne Evrope, pa je na tom području pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme. I dalje odsječeni ciklon u centralnom Mediteranu sa vrlo malo padavina na području Grčke i juga Italije.

Temperatura vazduha od 18 stepeni u Helsinkiju do 40 u Madridu.

BALKAN

Na Balkanu i dalje veoma toplo vrijeme uz dosta sunčanih perioda, ali i nešto više oblaka, tako da se u popodnevnim satima ponegdje očekuje kiša ili pljuskovi sa grmljavinom, naročito na jugu i jugoistoku. Temperatura vazduha od 30 stepeni u Sarajevu do 38 u Atini.

Zanimljivost – 23. avgusta 2007 godine na sjeveru Crne Gore izmjerene su rekordne temperature vazduha za avgust. Tako je temperatura vazduha dostigla istorijskih, za avgust, 40,4 stepena u Beranama, skoro 40 u Bijelom Polju, 37 u Kolašinu i 32 u Žabljaku.

Na jučerašnji dan 2007. godine na području Podgorice izmjerena je najviša temperatura za današnji dan u Crnoj Gori od 43,2 stepena.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments