HomeGlavne vijesti"Vladike" u klinču; Miraš Dedejić: U pamet se braćo Crnogorci

„Vladike“ u klinču; Miraš Dedejić: U pamet se braćo Crnogorci

Kako takvi nedostojni i nasilnički pokušaji nijesu urodili plodom, kao ni sa pučističkim namjerama sastanci crkvenih opština, a bilo je takvih par, od kojih jedan tajnog karaktera, priješli su na direktnu propagandu licem u lice, moleći neobaviještene ljude da uz njihovu pomoć oskrnave dostojanstvo CPC, kao i patriotskog narodnog zbora na Belvederu. Nasiljem se ne bave civilizovani ljudi. U PAMET SE BRAĆO CRNOGORCI”, zaključio je Miraš Dedejić.

Vikarni episkop bez episkopije Boris Bojović, „Julijan apostata“ Crnogorske pravoslavne crkve, sa profesorom etike iz Novog Sada, Milenkom Perovićem, ide od kuće do kuće, moleći ljude da dođu na zbor u neđelju 03. septembra 2023. godine radi svrgavanja mitropolita CPC Mihaila sa mjesta vrhovnog poglavara naše Crkve, saopštio je građanin Miraš. S druge strane vikarni episkop Boris je najavio da će njihov pravni tim predati prijave protiv svih koji učestvuju u, kako tvrdi, ovim nezakonitim radnjama.

“Svrgavanje su predviđeli i organizuju ga na Belvederu, na kome treba taj dan da se na širem narodnom zboru obilježi godišnjica narodnog protesta povodom ustoličenja srpskog episkopa Joanikija za mitropolita Crnogorsko-primorske mitropolije na Cetinju. Po sličnom scenariju žele da izvrše sličnu misiju nasilne smjene u CPC”, navodi Miraš Dedejić.

Prema njegovim riječima, u pitanju je zloupotreba opštenarodnog zbora u pučističke svrhe vikarnog episkopa Borisa i njegovih pristalica.

“Sve ove aktivnosti Boris Bojović radi da bi prikrio svoju nesposobnost, nedjela koja je počinio u CPC kako bi našao spas. Ovim činom i višemjesečnom kampanjom Boris Bojović sa istomišljenicima obmanjuje javnost i urušava unutrašnje jedinstvo CPC. Kako takvi nedostojni i nasilnički pokušaji nijesu urodili plodom, kao ni sa pučističkim namjerama sastanci crkvenih opština, a bilo je takvih par, od kojih jedan tajnog karaktera, priješli su na direktnu propagandu licem u lice, moleći neobaviještene ljude da uz njihovu pomoć oskrnave dostojanstvo CPC, kao i patriotskog narodnog zbora na Belvederu. Nasiljem se ne bave civilizovani ljudi. U PAMET SE BRAĆO CRNOGORCI”, zaključio je Miraš Dedejić.

Ranije je vikasni episkop Boris najavio da je na zahtjev velikog broja vjernika i svjestenstva zakazan Opštecrnogorski zbor 3. septembra 2023.godine na Cetinju.

Danas je saopštio da će povodom pokušaja da se na najogavniji način lažima oblati njegovo ime i svih koji podržavaju rješavanje krize u CPC njihov pravni tim predati prijave protiv svih koji učestvuju u, kako tvrdi, ovim nezakonitim radnjama.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments