HomeGlavne vijestiČestitke povodom Dana opštine Berane

Čestitke povodom Dana opštine Berane

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović povodom Dana opštine Berane uputila je čestitku predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću i predsjedniku Opštine Vuku Todoroviću.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović povodom Dana opštine Berane uputila je čestitku predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću i predsjedniku Opštine Vuku Todoroviću.

“Rukovodstvu i svim građanima Berana čestitam 21. jul, Dan opštine, sa željom da Vaš grad u narednom periodu još brže napreduje putevima razvoja i prosperiteta. Ovaj datum nas sve obavezuje da odamo poštu onima koji su svoje živote dali tokom Narodnosolobodilačke borbe, suprotstavljajući se fašizmu i ginući za ideale slobode i jednakosti. Time su generacijama koje su došle nakon njih, pa i našoj, obezbijedili čvrste temelje za izgradnju i razvoj kako naših lokalnih zajednica, tako i same države. Oslanjajući se na takvu taradiciju predaka, kao i na bogate prirodne resurse beranskog kraja, sigurna sam da će Opština Berane u narednom periodu sa uspjehom ostvarivati sve razvojne ciljeve i time maksimalno doprinositi ukupnom razvoju Crne Gore i njenom brzom napredovanju na putu evropskih integracija”, navela je ona.

Ministar zdravlja i potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Dragoslav Šćekić čestitao 21. jul – Dan opštine Berane.

“Berane je grad koji nas je uvijek učio kako u Crnoj Gori zajedno mogu da žive ljudi različitih vjera i nacija, i to kako da pored svih različitosti budu jedni drugima podrška i oslonac. Bogata zaostavština ovog grada, uz kulturu, tradiciju, vjeru i ogromnu žrtvu koju su beranski junaci podnijeli u borbi za slobodu, čine da ovaj grad bude jedan od onih u kojima se najsnažnije čuva i brani antifašizam. I ovaj datum, baš kao i 13. jul, za Berance predstavljaju datume, koji su duboko urezani u srcima svih građana. Berane je bilo i ostalo bastion slobode. Da je to tako pokazali smo više puta, jer je ovaj grad pokretač velikih promjena koje su obilježile godine za nama”, naveo je Šćekić.

Berane je, ističe on, tokom istorije iznjedrilo neke od najčasnijih, najhrabrijih, najsposobnijih i najistaknutijih ličnosti, i to ne samo u našoj državi, već i u bivšoj Jugoslaviji i šire.

“Kao što su Vojvoda Gavro Vuković koji je političkom mudrošću, odmjerenošću, tipiziranom rečitošću postao utemeljivač moderne diplomatije, i onaj koji je uvijek prepoznavao i uklesavao mjesto naše diplomatije u Evropi. Divna Veković koja je svojom sofisticiranošću, obrazovanjem i odvažnošću pokazivala primjer prave Crnogorke i kao prva ljekarka u Crnoj Gori ostavila pečat u istoriji našeg zdravstva, grada i države, i mnogi drugi kojima ćemo se uvijek diviti”, kazao je Šćekić.

Prema njegovim riječima, grad predstavlja i predio koji je prepoznatljiv po prelijepim prirodnim resursima, te kao takav zaslužuje obrise evropskih vrijednosti, “za koje smo zajedno postavili temelje u prethodnom periodu”.

“Dio po dio, korak po korak, podigli smo ljestvicu vrijednosti i vrednovanja našeg grada i ostavili vidljive tragove za plan izgradnje i razvoja jednog savremenog, evropskog grada.
Sa ponosom ću istaći i to da smo ulaganjem i unapređenjem infrastrukture, kao i otvaranjem Kliničko-bolničkog centra, Berane učinili savremenim, istaknutim i prepoznatljivim regionalnim centrom. Uz uvjerenje da pred Beranama stoji vizija modernizacije i dinamičnog progresa u pravcu podizanja efikasnosti i još snažnijeg razvoja u koji ćemo svim srcem učestvovati, svim građanima Berana upućujem najsrdačnije i najiskrenije čestitke! Srećan nam 21. jul – Dan opštine Berane”, poručuje Šćekić.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments