HomeDrustvoPljevlja sinoć najzagađeniji grad na svijetu, država da hitno reaguje

Pljevlja sinoć najzagađeniji grad na svijetu, država da hitno reaguje

Pljevlja sinoć najzagađeniji grad na svijetu, država da hitno reaguje

Pljevlja su sinoć bila najzagađeniji grad na svijetu i takvo stanje je nedopustivo u državi koja je ustavno ekološka, napisao je u objavi na Fejsbuku direktor EPCG Nikola Rovčanin.

Rovčanin podsjeća da je EPCG potpisala ugovor za izvođenje radova na prvoj fazi toplifikacije i taj projekat, kako apeluje, treba intenzivirati.

“Neophodno je da odmah u januaru urgentno Uprava za javne radove raspiše tender za drugu i treću fazu. Da lokalna uprava odmah bez odlaganja krene u izradu projekta sekundarne mreže (dio sredstava je obezbijeđeno budžetom države”, poručio je Rovčanin.

Potrebno je i da, kako kaže, lokalna uprava uvede svakodnevne i kontinuirane besplatne autobuske linije na relacijama Pljevlja-Vijenac, Pljevlja Rudnica.

“Da se urgento obezbijede prečišćivači vazduha za javne i zdravstvene ustanove. Da se razmotri mogućnost proboja tunela prema Prijepolju u cilju provjetravanja”, zaključio je Rovčanin.

Prema podacima Svjetskog projekata kvaliteta vazduha “WAQI.Info” jutros oko 10 sati Pljevljaci su udusali nezdrav vazduh. Prema tom sajtu nezdrav vazduh je bio jutros i u Podgorici.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments