HomeGlavne vijestiDušanka Jeknić ministar-savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova

Dušanka Jeknić ministar-savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova

Nakon što je opozvana s funkcije ambasadora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), Dušanka Jeknić u Ministarstvu vanjskih poslova, kojim sada rukovodi odlazeći predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, obavlja funkciju ministra-savjetnika, što je diplomatsko zvanje.

Jeknić je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK), u godišnjem izvještaju o prihodima i imovini po prestanku funkcije, navela da je na poziciji ministra-savjetnika u toku prošle godine prihodovala 10.896 eura.

Prema podacima koje je prijavila, u januaru je primila 1.217 eura, u februaru 1.163, a u junu 3.193 eura. Od jula do decembra plata joj je iznosila 887 eura.

U imovinskom kartonu je prijavila da je vlasnica stana od 187 kvadrata, koji je dobila u nasljedstvo, te još jedne stambene jedinice od 87 metara kvadratnih, koju je kupila.

Jeknić vozi „mini kupera“ proizvedenog 2020. godine, kojeg je kupila 2021. za 39.900 eura.

Prijavila je oročen štedni ulog od 22.000 eura. Kreditno je zadužena od marta prošle godine u iznosu od 20.000 eura. Mjesečna rata joj iznosi 581 euro.

Iako je u prethodnom periodu dozvoljavala Agenciji da joj kontroliše bankovne račune, tu dozvolu nije dala u posljednjem izvještaju podnijetom nakon prestanka funkcije.

Jeknić je na funkciji ambasadora Crne Gore u UAE bila od 2019. a opozvana je 2021. godine, zajedno sa još sedam ambasadora.

Opozvani su odlukom tadašnjeg predsjednika Mila Đukanovića, ali na predlog vlade Zdravka Krivokapića, koja je tražila njihov opoziv tvrdeći da su razlozi za to političko agitovanje neprimjereno diplomatskoj funkciji.

Jeknić je u Ministarstvu vanjskih poslova angažovana rješenjem Upravne inspekcije. Inspekcija je obavezala MVP da je vrati u puni radno-pravni odnos i na odgovarajuće radno mjesto nakon opoziva s funkcije ambasadora. Jeknić je u tom resoru angažovana od 2003. godine, a prije funkcije ambasadora, u Emiratima je godinama bila dio diplomatskog osoblja tog diplomatskog predstavništva.

SourceDan
POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments