HomeStavMogu li se falsifikovati podaci iz SKY-a, Abazović: To je pitanje za...

Mogu li se falsifikovati podaci iz SKY-a, Abazović: To je pitanje za tužilaštvo, moraju da provjere autentičnost

Abazović rekao je da ako postoje osobe koje su radile stvari van zakona da za to treba adekvatno odgovaraju.

Završena je sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost koju je zakazao premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Abazović rekao je da ako postoje osobe koje su radile stvari van zakona da za to treba adekvatno odgovaraju.

“Za to smo se svi borili, mislim da je to glavna porukla”, dodao je on.

Abazović je optužio TV E da je objavila neistine o njemu. Na pitanje šta je neistina, premijer odgovara da je sve neistinito.

“Vjerujem medijima koji se finansiraju legalno”, kazao je Abazović.

Smatra da ne vrši pritisak na institucije.

Komentarišući objave pojedinih medija o SKY prepiskama u kojima se on pominje i da li to demantuje, Abazović odgovara “naravno”.

“Naravno da demantujem, zato što može bilo ko da me pominje u bilo kom kontekstu, ali ja sa tim ljudima nemam veze”, rekao je Abazović.

Na pitanje da li se mogu falsifikovati podaci iz SKY aplikacije koje su dostavljeni u Excel-u, Abazović odgovara da je to pitanje za tužilaštvo i da moraju da provjere autentičnost toga.

Kazao je da su interesantni ljudi koji su pominju u SKY prepisci.

Abazović smatra da su dokaz podaci iz SKY aplikacije.

“Prepiska nije dokaz i ne znači ništa specijalno, ali ako odgovaraju činjenicama onda je druga dimenzija i logika stvari”, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje gdje se nalaze zaplijenjene cigarete nakon pola godine, Abazović kaže da su u specijalnom hangaru koji je zapečaćen u Luci Bar.

“Zbog naših međunarodnih partnera smo izgubili oko 20 miliona jer je ideja bila da se prodaju na međunarodnom tržištu. Ali to se nije desilo… S obzirom da ističe rok cigaretama, to je svakim danom bezvrednije”, rekao je on.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, pored predsjednika Vijeća Abazovića, prisustvuju članovi: Filip Adžić ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva odbrane, Marko Kovač ministar pravde, Aleksandar Damjanović ministar finansija, Boris Milić vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i Milan Knežević predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

U skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost pozvani su i: Zoran Miljanić ministar bez portfelja, Nikola Terzić vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Tatjana Begović vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke, Vladimir Novović glavni specijalni tužilac i Predrag Šuković načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments