HomeDrustvo"Eurofax": Krivična prijava protiv sudije Magdalene Zečević

„Eurofax“: Krivična prijava protiv sudije Magdalene Zečević

Mora se ponovo krenuti u upornu pravnu i beskompromisnu borbu sa tim pojedincima koji uzimaju pravdu u svoje ruke na jako sumnjiv način i sa jako upitnim motivima, poručuju oni

PC Riviera Kotor i Eurofax oglasili su se saopštenjem u koji navode da žele da zaustave“sudsku praksu iz ere Maje Ćatović i Ane Đukanović”. Oni su saopštili da je predata krivična prijava protiv sudije Magdalene Zečević.

-Eurofax i Poslovni Centar “Riviera” Kotor su nakon višedecenijske teške borbe za svoja prava mislili da su na svim instancama uspješno završili borbu za pravdu. Što je i zvanično, uspješno okončano u dva navrata, 2009. pravosnažnom presudom i potvrdjenim vlasništvom nad imovinom i gdje su prošli svi rokovi za vanredne pravne ljekove kao i dodatnim odvojenim postupkom 2021. godine- navode u saopštenju.

Dodaju da „medjutim, neprijatna iznenadjenja “duhova i prošlog sistema” ponovo su oživjela i već zaboravljene protivtužbe su našle svoj put i sudije koje su spremne da donose nevjerovatne odluke i nezakonite presude.

– Stoga, Euro Fax doo je podnio Krivičnu prijavu (po članu 396a Krivičnog zakonika) protiv sudije Višeg suda Magdalene Zečević.Crnogorska javnost je dobro upoznata sa pokušajima prvo kriminogenih struktura a potom i bivše gradonačelnice Kotora Maje Ćatović da otmu zemlju koju je Euro fax i PC Riviera u procesu privatizacije za veliki novac kupila nekadašnje društveno hemijsko preduzeće “Rivijera”. Dugo je uticaj Maje Ćatović i njene kume Ane Djukanović (tada Kolarević) uspijevao da pravi sve moguće gradske i sudske opstrukcije. Srećom javnost je bila upoznata i pomno pratila šta su sve bile spremne da urade kotorske institutucije i pojedine sudije da bi se neko dokopao tudjeg vlasništva. Tako je, ipak, mukotrpni put do pravde dobio svoje epilog kod nezavisnih sudija presudama 2009. i 2021. godine- pojašnjavaju oni.

Navode da se „sada sudija  Magdalena Zečević sasvim neshvatljivo i krajnje čudno stavila u preispitivanje odluka svojih kolega i to na način koji je suprotan zakonu“.

-Njenom najnovijom odlukom iz februara 2023. godine navodi se da je presuda Osnovnog suda u Kotoru iz 2009. godine NEOSNOVANA (prim aut.NEZAKONITA) i maltene daje „obavezno uputstvo“ Osnovnom sudu u Kotoru da u ponovnom postupku ima u vidu činjenicu da je presuda Osnovnog suda u Kotoru iz 2009. godine “ neosnovana“. Ova rečenica nije dio rubrike „Vjerovali ili ne“ već je prepisan dio iz obrazloženja odluke Višeg suda u Podgorici- ističu u saopštenju.

Dodaju da „zato, Euro fax i PC Riviera su vratili sat unazad i moraju se suočiti sa činjenicom koja se aktuelno neprekidno ponavlja, a stiže i sa relevantnih adresa iz Evropske unije i svijeta, u crnogorskom sudstvu se nalaze strukture koje su nedodirnute reformama i predstavljaju crnu mrlju pravosuđa“

– Znači, mora se ponovo krenuti u upornu pravnu i beskompromisnu borbu sa tim pojedincima koji uzimaju pravdu u svoje ruke na jako sumnjiv način i sa jako upitnim motivima – poručuju oni.

SourceDan
POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments