HomeLokalne vijestiOd danas toplije

Od danas toplije

VREMENSKA PROGNOZA

Jugoistočni i istočni dio Evrope biće pod uticajem prostrane visinske baričke doline nestabilnosti koja će usloviti promjenljive i nestabilne vremenske prilike, kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Visinski ciklon u oblasti britanskih ostrva, na zapadu Evrope u Španiji, Francuskoj, britanskih ostrva i u regionu Alpa usloviće kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Jak termobarički atmosferski sistem na zapadu Mediterana, u centralnim dijelovima Evrope u pravcu Norveške usloviće neuobičajeno toplo vrijeme. Temperatura vazduha od 20 u Helsinkiju do 33 stepena u Madridu.

BALKAN

Na zapadu Balkana pretežno sunčano i toplo. U istočnim i jugoistočnim dijelovima pretežno oblačno sa kišom i grmljavinom, do kraja dana očekuje se prestanak padavina sa razvedravnjem.
Temperatura do oko 30 stepeni.

Crna Gora – SJEVER

Na sjeveru CG: ujutru promjenljivo oblačno tokom dana pretežno sunčano uz slabu do umjerenu oblačnost i toplije. Vjetar umjeren do ujutru pojačan sjevernih smjerova.

Temperatura vazduha od 18 do 25 stepeni.

Crna Gora – JUG

Na jugu, pretežno sunčano i toplije. Duvaće umjeren, ujutru povremeno na udare i jak, sjeveroistočni vjetar.

Temperatura do oko 30 stepeni.

MORE, umjereno talasasto. Vjetar ujutru i naveče umjeren povremeno na udare i jak sjevernih smjerova, tokom dana umjeren do pojačan sjeverozapadni. Temperatura mora oko 24 stepena. UV index, u zenitnom položaju sunca vrlo visok, oko 8 UV jedinica.

Crna Gora tri dana – SJEVER

Narednih dana na sjeveru, u ponedjeljak, ujutru lokalno sa maglom, tokom dana pretežno sunčano. U utorak, pretežno sunčano, ujutru lokalno sa maglom, popodne u planinama pojačan razvoj oblaka sa uslovima za lokalnu kratkotrajnu kišu sa grmljavinom. Temperatura vazduha u osjetnom porastu.

Crna Gora tri dana – JUG

Na jugu, u ponedjeljak sunčano i osjetno toplije. U utorak sunčano i još toplije, popodne u centralnim planinskim predjelima i u neposrednom planinskom okruženju oko Glavnog grada pojačan razvoj oblaka sa uslovima za lokalnu pojavu kratkotrajne kiše sa grmljavinom. Temperatura narednih dana u naglom porastu.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments