HomeFokusKnežević: Blagostanje za sve ljude u Crnoj Gori - to je naša...

Knežević: Blagostanje za sve ljude u Crnoj Gori – to je naša odgovornost i cilj

Naš zajednički cilj je – da se svaki građanin u Crnoj Gori osjeća dostojanstveno i sigurno. Da svi znamo da država, konačno, brine o svakom čovjeku, kazao je nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević.

“Znamo istinu da je preveliki broj ljudi bio ostavljen i zaboravljen od strane države. Bez pristupa radnim mjestima, suočeni s nepravdom i degradiranjem tokom niza godina. Bili su osuđeni na borbu za golo preživljavanje, pritom, mnogi bez prava na penziju”, kazao je Knežević.

Pravda je, dodaje, da demontiraju stari režim, to je njihov cilj i misija.

“Tada pravda donosi dostojanstvo i sigurnost u živote svih nas, ali i naših roditelja, i svih starijih sugrađana. Oni su gradili ovu zemlju, vaspitavali nas, i naša je dužnost da im uzvratimo pažnjom, ljubavlju i brigom. Naša obaveza jeste da pružimo podršku većini koja je bila odbačena, marginalizovana od strane bahatih, korumpiranih političara bez trunke savjesti”, kazao je Knežević.

Njihova politika je, kaže Knežević, jednostavna i istovremeno velika kao ljubav koju gaje prema roditeljima i svim starijim generacijama.

“Odmah ćemo usvojiti Zakon da svako u Crnoj Gori ko ima više od 61 godinu, svako ko nije bio u mogućnosti da stekne dovoljno godina radnog staža za penziju, svako ko je bio prisiljen da radi na crno, kada napuni 67 godina, od države prima staračku nadoknadu u iznosu od polovine minimalne penzije. Znamo da to nije mnogo, ali daje novu sigurnost žrtvama bivšeg režima. Ovakav plan nekome može izgledati nedovoljno širok, ali briga i podrška za naše najstarije ukućane, komšije, prijatelje i poznanike pokazuje karakter i snagu našeg društva u cjelini”, ističe Knežević.

Zato će, kaže, isto onako kao što brinu o svojim najstarijim ukućanima – brinuti i za sve penzionere u Crnoj Gori.

“Dolazi odlučujući dan – jedanaesti jun, kada mi, konačno, preuzimamo odgovornost za budućnost svih čestitih i pravdoljubivih građana Crne Gore. Zato tražim vašu podršku jer verujem da će samo građani odlučivati o budućnosti Crne Gore. Ovo je jedinstvena prilika da zajedno izgradimo bolju Crnu Goru, pravednu i dostojanstvenu”, poručuje Knežević.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments