HomeDrustvoKarte za trajekt od 1,5 do 10,5 eura

Karte za trajekt od 1,5 do 10,5 eura

Cijene karata na trajektnoj liniji Kamenari – Lepetane kretaće se od 1,5 eura do 10,5 eura, saopšteno je na sjednici Vlade.

Ministarka ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ana Novaković-Đurović kazala je da cjenovnik neće stupiti na snagu dok JP Morsko dobro ne nabavi barem još jedan trajekt, a odobrili su ga Ministarstvo finansija i Uprava pomorske sigurnosti. Dodala je da su uvedene različite cijene za sezonu, koje važe od 1. juna do 1. oktobra i za ostatak godine.

– Primjera radi, prevoz motocikla koštaće van sezone 1,5, a u sezoni 2,5 eura; automobila četiri eura, odnosno pet eura, a kamiona i kombi vozila 10,5 eura – navela je resorna ministarka. Predviđen je besplatan prevoz za bicikla, vozila Hitne pomoći i vatrogasne službe, službena vozila Vojske i Uprave policije. Uz to, građani Herceg Novog i Tivta će u svako doba godine prevoz motora i auta plaćati 1,5, odnosno tri eura.

Cijene Pomorskog saobraćaja, koji je do nedavno gazdovao ovom linijom, bile su pet eura za automobila, euro za bicikle, 2,5 eura za motore, 9,3 eura za kombije, 10,5 eura, 14,5 eura za kamione preko pet tona, 17,5 eura za autobuse, 25,5 eura za šlepere i prikoličare i 29 eura za specijalna vozila sa gabaritima van standarda.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments