HomeFokusLekić: Odluka Vlade o Kosovu neozbiljna i neodgovorna

Lekić: Odluka Vlade o Kosovu neozbiljna i neodgovorna

Odbor će zatražiti izvještaj o razlozima i metodu donošenja pomenute odluke, očigledno usvojene nekim paradržavnim i paradiplomatskim načinom, a u svakom slučaju je nedemokratski i netransparentan – naveo je Lekić

Odluka crnogorske vlade da podrži prijem Kosova u Savjet Evrope, i to u formi tajanstvene odluke od koje se zatim komponente vlade javno distanciraju, predstavlja novi prilog neozbilnosti i neodgovrnosti crnogorske države, kazao je lider Demosa i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike. Miodrag Lekić.

– Slično 42. vladi i 43 vlada – sastavljena od URE, SNP, Bošnjačke stranke i albanskih partija nije nalazila za shodno da konsultuje ili makar obavijesti Odbor za međunarodne odnose i iseljenike o ovoj, za građane Crne Gore osetljivoj materiji i odluci. Zato će Odbor zatražiti izvještaj o razlozima i metodu donošenja pomenute odluke, očigledno usvojene nekim paradržavnim i paradiplomatskim načinom, a u svakom slučaju je nedemokratski i netransparentan – naveo je Lekić u objavi na Fejsbuku.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments