HomeLokalne vijestiŠaranović: Bivša gradska uprava nakon gubitka vlasti angažovala najmanje 252 osobe

Šaranović: Bivša gradska uprava nakon gubitka vlasti angažovala najmanje 252 osobe

Novoizabrani zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović saopštio je da je od početka prošle godine u organima uprave i javnim ustanovama u Glavnom gradu, do 23. oktobra prošle godine kada su održani lokalni izbori, bivša gradska uprava je angažovala 91 novo lice, a u privrednim društvima čak 197, što je zajedno 268.

„Nakon gubitka vlasti na izborima, bivša gradska uprava na čelu sa Ivanom Vukovićem je u organima uprave i javnim ustanovama angažovala najmanje 55 novih lica i najmanje 197 novih lica u privrednim društvima čiji je osnivač Glavni grad, što je ukupno 252. Ovo nas navodi na zaključak da je bivša gradska uprava od početka godine angažovala najmanje 520 novih lica. Ovo nisu konačni podaci, imajući u vidu da nijesmo prikupili podatke od svih. Ovdje se ne nalaze podaci o licima koja su angažovana po ugovorima o djelu, preko agencija“, rekao je Šaranović u Vijestima u pola sedam na TV Vijesti.

On je na pitanje gdje je najviše osoba zaposleno, kazao da je možda najslikovitiji odgovor na to pitanje, podatak da je u trenutku kad je održavana sjednica Skupštine Glavnog grada na kojoj se birala nova gradska uprava, u većem broju organa uprave, javnim ustanovama i privrednim društvima su intervjuisani novi kandidati koji bi trebalo da budu primljeni na posao.

Šaranović je rekao da se zna broj zaposlenih u Vodovodu i Parking servisu, ali da nema egzaktne podatka.

„Registrovane su promjene u broju zaposlenih kod većeg broja. Ako govorimo o egzaktnim podacima, pored brojnih zloupotreba, možete vidjeti i podatak da u jednom privrednom društvu je od 629 ukupno zaposlenih, čak 113 na bolovanju, što je svaki peti zaposleni. Radi se o Čistoći“, poručio je Šaranović.

On je dodao da je sigurno jedan broj od tih bolovanja opravdan, ali da ovakav procenat govori o nečem drugom.

Na pitanje ima li preliminarne procjene o višku zaposlenih u Glavnom gradu, na koji način i kom roku planiraju racionalizaciju, te mogu li otpuštanja koštati građane, Šaranović je kazao da su kao gradska uprava obećali građanima i javnosti sveobuhvatnu reviziju na svim nivoima.

„To znači da pored finansijske, sprovešćemo i kadrovsku reviziju. Imaćete i prirodan odliv zaposlenih, ali novi rukovodioci će kao jedan od prioritetnih zadataka, imati zadatak da izvrše racionalizaciju poslovanja, naročito u segmentu kadrovske politike. Tu će doći do preraspoređivanja zaposlenih, onamo gdje bude potrebno. Sprovešćemo sve mjere kako bi došli do svrsishodne optimizacije kadrovskog stanja na svim nivoima“, rekao je Šaranović.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments