HomeFokusProtest u Beogradu: Ne prihvatamo francusko-nemački sporazum za Kosovo

Protest u Beogradu: Ne prihvatamo francusko-nemački sporazum za Kosovo

Predstavnici desničarskih partija i političkih opcija okupili su se ispred Hrama svetog Save odakle su krenuli ka Predsedništvu gde bi ispred spomenika caru Nikolaju trebalo da im se obrati osam govornika.

Na čelu kolone postavljen je baner „Ne kapitulaciji“, a tokom šetnje čuje se muzika među kojima su i pesme „Vidovdan“, „Hriste bože“… Među transparentima su i oni „Srbija pamti“, „Narod i crkva u odbrani države, protiv izdaje jedino rešenje“, brojne su srpske zastave, a upaljene su i baklje, javlja Euronews Srbija.

Jedna kolona u kojoj su, kako je rečeno reporteru Euronews Srbija, pripadnici Nardonih patrola je krenula na skup okupivši se ispred Crkve svetog Marka. 

Protest se održava pred najavljeni odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Ohrid na nastavak razgovora s kosovskim premijerm Aljbinom Kurtijem, a stranke s njega žele da pošalju poruku o neprihvatanju predloženog francusko-nemačkog plana za Kosovo i Metohiju i to na dan pogroma Srba sa Kosova i Methije 2004. godine.

Kako je najavljeno, skup je posvećen godišnjici stradanja Srba na Kosovu i Metohiji, ali će biti obeležena 24. godišnjica od početka NATO bombardovanja Srbij

Na skup pod motom  „Srbija pamti, brani, ne da“  pozvali su predstavnici Dveri, Zavetnika i koalicije NADA.

Sourceeuronews
POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments