HomeDrustvoNakon sukoba sa policijom, roditelji tvrde: Mladić ostavljen u lokvi krvi

Nakon sukoba sa policijom, roditelji tvrde: Mladić ostavljen u lokvi krvi

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima „Danu“ juče nijesu odgovorili da li su preduzeli neke radnje povodom incidenta na Žabljaku

Roditelji mladića sa Žabljaka koji su povrijeđeni u obračunu sa nekolicinom pripadnika Antiterorističke jedinice policije u jednom žabljačkom lokalu prije tri noći tvrde da su službenici policije postupili neprofesionalno i da su prekoračili službena ovlašćenja. Oni ističu da su se pojavile neistinite informacije povodom ovog događaja plasirane od strane policije i demantuju tvrdnje da su mladići bili pijani i da su isprovocirali sukob. Naprotiv, kako tvrde, službenici policijske jedinice bili su u alkoholisanom stanju i tukli su sve redom u lokalu, a neki od njih su vadili i pištolje.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima „Danu“ juče nijesu odgovorili da li su preduzeli neke radnje povodom incidenta.

– Policajci su se sve vrijeme ponašali neprofesionalno, bahato i nehumano. Iako smo nakon događaja insistirali da se svi akteri sukoba podvrgnu alkotestiranju, ali i testu na droge, to nije učinjeno – ističe jedan od roditelja.

On tvrdi da nijesu istinite ni tvrdnje da se radilo o grupi mladića, jer su svi oni uglavnom sjedjeli za različitim stolovima. Netačno je, naglašavaju roditelji, da su policajci napadnuti i netačno je da su napadnuti od strane pijanih mladić. Svi oni su nakon batinanja pošli u obližnji hotel, gdje su odsjeli, na počinak, dok su prebijeni mladići satima čekali da im se pruži medicinska pomoć.

Žugić: Utvrditi odgovornost, policajci predstavljeni kao žrtve bahatih Žabljačana

Predsjednik Opštine Žabljak Radoš Žugić izrazio je žaljenje i zabrinutost zbog incidenta. Kako je istakao, kvalifikacije na račun njegovih sugrađana ne doprinose realnom sagledavanju ukupne situacije.

– Kao predsjednik opštine u kojoj su policajci boravili i u kojoj se nemili događaj odigrao tražim da se sagleda i druga strana priče. A to je: da li je bilo zloupotrebe ovlašćenja? Da li je prekoračena nužna odbrana? Bez ikakve namjere da se miješam u posao nadležnih organa. Ali, kao predsjednik opštine i kao Žabljačanin protivim se onim medijskim izvještajima u kojima se pripadnici Uprave policije tretiraju kao žrtve koje su napadnute od strane bahatih Žabljačana – kazao je Žugić.

Roditelji su razočarani informacijom koja je potekla iz Uprave policije u kojoj je navedeno da su pripadnici protivterorističke jedinice napadnuti na Žabljaku. Sve i da je bilo napada, kako ističu, pripadnici elitne policijske jedinice su morali postupiti u skladu sa svojim ovlašćenjima, profesionalno i po pravilima struke, što, kakjo tvrde, nisu učinili.

– Prebiti mladića koji je krenuo da ide kući i ostaviti ga tako povrijeđenog u lokvi krvi, a onda pobjeći, ne priliči nikom, a ponajmanje onima koji treba da nas štite – tvrde ozlojeđeni roditelji.

Tvrde da je kritičnom prilikom od strane službenika policije bilo i potezanja pištolja i da je jedan od njih mladiću koji je snimao sukob iz ruku oteo telefon i polomio ga preko koljena.

Roditelji najavljuju da će, ukoliko istraga povodom ovog slučaja krene u pogrešnom smjeru, presaviti tabak. Ovim putem zahvalili su službenicima policije koji su pokušali da spriječe sukob.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments