HomePolitikaKnežević nakon saslušanja čelnika bezbjednosnog sektora: Dobili smo uvjeravanja da je bezbjednosna...

Knežević nakon saslušanja čelnika bezbjednosnog sektora: Dobili smo uvjeravanja da je bezbjednosna situacija stabilna

“Nekoliko servera je u pitanju i radi se o enkriptovanim mejlovima i državama u Evropi i svijetu, a koje su države to vam ne mogu reći. Prvi mejl je stigao u ponoćnim satima na adresu agencije i agencija je odmah reagovala i obavijestila UP”, istakao je Knežević i dodao da bi više volio da je sjednica bila javna.

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević saopštio je danas da su od čelnika bezbjednosnog sektora dobili uvjeravanja da je bezbjednosna situacija u državi stabilna, kao i da su dobili informacije da Uprava policije obezbjeđuje škole.

Pred Odborom je danas u gluvoj sobi održano kontolno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, direktora policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, povodom nedavne prijetnje upućene na adrese Vlade, MUP-a, Glavnog grada u kojima je pod oznakom “VAŽNO” napisano da će “škole dići u vazduh”.

“Vukšić i Brđanin su obećali da će učiniti sve da se slučaj rasvijetli, kao i da su saznali da je povodom dojave o bombama formiran predmet. Moj stav je da se iza dojava radi o nekoj domaćoj kuhinji. Imam nekoliko elemenata zbog kojih to vrdim, a jedan od njih je da su svi ti dopisu stigli sa kriprovanih mailova, da bi zaštitili vođu organizacije, a u poruci piše ime organizatpra”, rekao je Knežević novinarima nakon saslušanja, prenose Viejsti.

On je istakao da ne isključuje ni upliv nekih službi, ali da ne misli na srpsku, rusku i NATO partnerske službe.

“Nadam se da će nadležni utvrditi ko stoji iza toga i da će taj odgovarati. Očekujem da nadležni u kratkom vremenskom periodu dođu do više podataka kako bi se mogla donijeti optužnica. Kao državljanin Crne Gore i čovjek koji živi ovdje, stvarno molim Boga da iza ovoga ne stoji nijedan čovjek iz Crne Gore”, kazao je Knežević.

Rekao je da je Vukšić pred članovima Odbora ispričao kada je dobio mail – u ponoćnim satima, a da je Agencija odmah reagovala i nakon svojih provjera obavijestila Upravu policije.

Knežević je kazao da je Vukšić govorio da je sve urađeno u skladu sa zakonom i da su nakon provjera obavjestili policiju i da je dalja saradnja bila koordinirana.

“Nekoliko servera je u pitanju i radi se o enkriptovanim mejlovima i državama u Evropi i svijetu, a koje su države to vam ne mogu reći. Prvi mejl je stigao u ponoćnim satima na adresu agencije i agencija je odmah reagovala i obavijestila UP”, istakao je Knežević i dodao da bi više volio da je sjednica bila javna.

Nije bilo razgovora o navodnom učešću sina Vesne Medenice u švercu

Knežević je saopštio da na sjednici Odbora nije bilo riječi o navodnoj umješanosti sina bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, Miloša, u šverc narkotika i cigareta.

“Ukoliko je to tačno očekujem da specijalno tužilaštvo i nadležne institucije reaguju brzo. Bez obzira šta mislimo o Vesni Medenici treba da poštujemo prezumpciju nevinosti. Kad bih bio zlurad zbog onog što je ona uradila nama, mogao bih da kažem da se nadam da će suđenje biti javno, a da svjedoci neće biti ni Sinđelić ni Velimirović”, poručio je on.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments