HomePolitikaIvanović: SNP u utorak odlučuje koga će podržati na predsjedničkim izborima

Ivanović: SNP u utorak odlučuje koga će podržati na predsjedničkim izborima

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije u Skupštini Crne Gore Dragan Ivanović izjavio je za Borbu, da će SNP u utorak na Glavnom odboru odlučiti kojeg će kandidata podržati za predsjednika Crne Gore.

“U utorak 28. februara zasijeda Glavni odbor SNP-a i on će donijeti odluku o tome kako će SNP preporučiti svojim biračima i članovima kako da glasaju na predstojećim predsjedničkim izborima. Do tada će se očito i znati ko je sve prijavio predsjedničku kandidaturu. Pošto SNP nema svog kandidata, ostavljeno je da se na Glavnom odboru partije donese odluka da damo preporuku koga naše članstvo da podrži na predsjedničkim izborima“ – kazao je on.

Kada je riječ o formiranju nove 44. Vlade Miodraga Lekića i otpočinjanju ponovnih pregovora sa parlamentarnom većinom, Ivanović za naš portal kaže da SNP ostaje dosledan u stavu, da parlamentarna većina od 30. avgusta treba da formira novu Vladu.

“SNP je ostao dosledan i u razgovoru sa mandatarom Lekićem, mi smo potvrdili da smo od prvog dana bili za formiranje 44. Vlade Crne Gore, međutim to ne zavisi samo od nas, zavisi i od drugih političkih aktera“ – poručio je Ivanović.

Podsjetimo, sjutra je poslednji dan kada je Državnoj izbornoj komisiji moguće predati potpise za predsjdeničku kandidaturu.

Državna izborna komisija do sada je potvrdila kandidature lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, poslanice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković, potpise je predao aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, dok su kandidature najavili zamjenik predsjdenika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, kao i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, kome je DIK dao rok od 48 sati da ispravi nepravilnosti koje su utvrđene tokom provjere njegove kandidature.

Predsjednički izbori biće održani 19. marta.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments