HomeStavDanilović: Neko u stručnoj službi DIK-a brisao podatke

Danilović: Neko u stručnoj službi DIK-a brisao podatke

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ističe da je utvrđeno da je neko pokušao da izbriše 2.600 potpisa za njegovu kandidaturu, te da očekuje da DIK pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti onoga ko je bio iza mašine i brisao podatke. Ukoliko oni ne odreaguju oni će podići prijave, a smatra da po službenoj dužnosti postupak mora da pokrene i SDT.

„Sumnjam na nekog u stručnoj službi, a ko, neka utvrdi DIK, a ako oni neće onda će SDT“, poručio je Danilović.

Jutros je bio u DIK-u i sa sekretarom tog tijela, a kasnije i predsjednikom DIK-a, utvrdio da su podaci pokušani da se sakriju.

„Zahvalan sam što je predsjednik DIK-a Nikola Mugoša zakazao konferenciju za 15 sati, jer je ovo pokušaj da se Ujedinjena i ja predstavimo kao prevaranti. Ovo što sam ja danas vidio govori da je u pitanju organizovani poduhvat u kojim je neko želio da partiji i meni nanese nemjerljivu štetu“, kazao je Danilović.

Kako kaže, vjerovatno ovom akcijom i svojom tvrdoglavošču spriječili su debakl.

„Da li je mašina brisala neselektivno nije, u pitanju je ljudski faktor, a ko je to ne znam. Sačekaću da se završu sjednica DIK-a i da čujem zaključke. Nadam se da će oni preduzeti zakonske mjere, i očekujem da dobijemo neku formu izvinjenja“, poručio je Danilović.

Kako je objasnio u Izvještaju stručne službe koji je proslijeđen DIK-u stoji da su imali 316 obrazaca koji nemaju sve podatke.

„Mi smo jutros donijeli kopije svih obrazaca i uporedili sa onima koji imaju u DIK-u i konstatovali da je neko, mašina, ili čovjek, brisao podatke, čineći 316 kartica nevalidnim. Ti obrasci nijesu imali sve podatke, ali taj neko ko je brisao uradio je to nevješto, pa je ostao trag. Sekretar i administrator u DIK-u su zanijemili kada smo uporedili sa našim kopijama“, kazao je Danilović.

Ističe da je na jednom obrascu ostalo samo jedno ime, iako ih u originalu ima mnogo više, a da igrom slučaja drugi koji je brisan pripada njemu i njegovoj porodici.

Ovo je, kaže, predočeno i predsjedniku Mugoši i očekuje da se otvori istraga ko je to izdao mašini naređenje.

„Pravda je zadovoljena, jer smo dokazali da smo u pravu i da nijesmo prevaranti. Ovo je za mene bio politički horor. Nijesam slutio da ovako nešto može da se desi. Neko je htio da nam podvali, a neka javnost zaključi nakon sjednice DIK-a i ko. Predsjednik Mugoša je reagovao odmah, a kako će ići dalje ostavljam njima“, kaže Danilović.

Ističe da je saznao da DIK nema načina na utiče na rad Stručne službe koja im šalje izvještaj, a oni ga kao takvog prihvate.

„Otkrili smo ozbiljan kriminal i kako je moglo to da se desi ne znam. Ako je neko mogao da nam diskalifikuje više od 2/3 lista i mislio da nijesmo sposobni da na to odgovorimo, grdno se prevario. Ovo je zastrašujuće, jer je neko htio da nam ukrade 2.260 potpisa“, naglasio je Danilović.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments